Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sælg dine Amagerbank-aktier nu for et symbolsk beløb og træk tabet fra i skat.

Sælg dine Amagerbank-aktier nu for et symbolsk beløb og træk tabet fra i skat.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Amagerbank-tabere kan vinde noget af det tabte igen

Har du værdiløse aktier i Amagerbanken, kan du modregne aktietabet i skatten.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det var en sort dag for Amagerbankens 70.000 aktionærer, da banken krakkede søndag i forrige uge.

Aktierne blev med ét værdiløse - men de mange aktionærer kan vinde noget af det tabte tilbage igen ved at sælge de værdiløse aktier for et symbolsk beløb og dermed få et realiseret tab.

Tabet kan modregnes i den skat, som man skal betale for udbytte fra andre aktier og kursgevinster ved salg af andre aktier. Aktierne skal være børsnoterede.

Sælg med det samme Men man kan altså først trække tabet fra, når det er realiseret. Der kan gå mange år før konkursboet efter Amagerbanken er gjort op, men man kan fuldt lovligt benytte sig af mere kreative metoder, hvis man er utålmodig.

Vil man have fradraget for tabet hurtigst muligt, kan man sælge sine aktier til en bekendt for et symbolsk beløb. På den måde vil tabet nemlig også blive en realitet. Man kan dog ikke få fradrag, hvis man sælger til sin ægtefælle, da denne bare "overtager" aktien, forklarer skatteekspert Søren Bech fra Pricewaterhousecoopers.

Men finder man en anden, der vil overtage de værdiløse aktier, kan man få banken til at lave en overdragelse. Alternativt kan man selv lave en nota, så man har sin dokumentation i orden.

På den måde bliver tabet realiseret, og man kan trække det fra. I praksis betyder det, at tabet på aktien kan modregnes i kommende års udbytter og gevinster på andre børsnoterede aktier.

Hvad kan trækkes fra?

»Hvis du har gevinst på aktier andre steder og vil udnytte tabet med det samme, så kan du sælge den aktie, få en gevinst og i den gevinst kan du modregne tabet«, fortæller Søren Bech.

»Hvis man tror på, at aktien er en god investering, så kan man altid købe den igen«, siger han.

LÆS OGSÅ

Hvis tabet er større end ens fortjeneste på andre aktier, vil tabet også kunne modregnes, hvis ægtefællen har nogen gevinster eller udbytter. Er gevinsten her heller ikke stor nok, kan tabet modregnes i kommende års udbytter og gevinster. Hvis man ikke vil realisere en aktiegevinst på en anden aktie, kan man også vælge at fremføre tabet til modregning i fremtidige gevinster

Er aktien købt før den 31. december 2005, indgik den på den såkaldte skattefri beholdning af aktier, og så kan tabet ikke trækkes fra. Men har man efterfølgende købt yderligere aktier, kan tabet på dem trækkes fra.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden