Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 NIELS CHRISTENSEN
Foto: NIELS CHRISTENSEN

Sommerudsalget er igang, og i morgen følger de store butikker i Københavns centrum trop. Billedet her er fra en skobutik, der bliver ved med at reklamere for ophørsudsalg.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sommerudsalg i juni har bidt sig fast

For tredje år i træk starter sommerudsalget midti juni.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I morgen skydes sommerudsalget i gang i en række af de større butikker i indre København, mens Århus venter til mandag.

I brancheforeningerne forsøger man forsigtigt at ryste finanskrisens tunge åg af sig og se fremad.

I flere butikker har man allerede hængt gule bannere med rabatter frem i håbet om at lokke forbipasserende vindueskiggere ind i varmen.

»Sommerudsalget er allerede begyndt i en række butikker, særligt i Københavnsområdet«, fortæller Mette Feifer, der er chefkonsulent i Dansk Erhverv.

Det er typisk de butikker, der sælger sæsonbestemte kollektionsartikler som sko og tøj, der er er forrest med udsalget, fortæller hun.

Tendens: starter tidligere end før For et par år siden skulle man længere frem på sommeren før butikkerne hejste de gule udsalgsbannere. Men efterhånden er det blevet mere normalt, at sommerudsalget skydes igang midt i juni.

»Noget af det, der kan være med til at presse udsalget frem er, at flere butikker nu får leveret kollektionsvarer flere gange om året end tidligere. Hvor man før havde fire kollektioner, har mange nu otte«, siger Mette Feifer.

»De mange varer, der kommer ind i butikken skal jo ud igen før der er plads til de næste kollektioner. Det betyder, at der er en større gennemstrømning af varer og derfor også mere udsalg«.

Først København, så Århus
»Mange butikker og handelsforeninger vælger at starte udsalget samtidigt for at få bedre gennemslagskraft og give kunderne den fulde effekt af at få del i festen«, siger Mette Feifer.

I Københavns indre by vil priserne rasle ned hos en lang række butikker i morgen, fortæller Jan Michael Hansen, der er direktør for Københanvs Citycenter, der er en erhvervssammenslutning for butikker i det indre København:

»Vi har anbefalet vores medlemmer at starte udsalget i morgen, d. 18. juni. Det er ikke alle butikker, der følger trop, men de store butikker som, H&M, Illum, Magasin og Illums Bolighus«.

I Århus har handelsstandsforeningen meldt ud, at man anbefaler, at butikkerne venter til på mandag d. 21.

Solen skal lokke forbrugerne ud

Både hos Dansk Erhverv og Københavns City har man høje forventninger til sommerens udsalg:

»Sidste år talte man om finanskrise, men der er positive forhåbninger til sommerudsalget, bare det at solen skinner kan være med til at bidrage til omsalget fordi folk får lyst til at købe nyt sommertøj«, siger Mette Feifer.

LÆS OGSÅ

»Vi har gode forventninger til sommerens udsalg sammenlignet med sidste år, der stod i krisens tegn. Butikkerne har vist positive tal i løbet af foråret«, siger Jan Michael Hansen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden