risiko. Efter nytår er børn i kommunale institutioner ikke længere ulykkesforsikret af kommunen.
Foto: JAN GRARUP

risiko. Efter nytår er børn i kommunale institutioner ikke længere ulykkesforsikret af kommunen.

Privatøkonomi

400.000 børn mister deres ulykkesforsikring til januar

Efter nytår må kommunerne ikke længere forsikre børn, når de er i institutioner.

Privatøkonomi

Når ungerne leger i skolegården eller tumler på legepladsen i børnehaven efter 1. januar 2012, vil de ikke længere være forsikret mod ulykker gennem kommunen, skriver Fyens Stiftstidende

Det har de ellers pr. tradition været i mange kommuner, men en afgørelse fra Indenrigsministeriet slår fast, at det er ulovligt, fordi forsikringerne "begunstiger en særlig gruppe".

Kommunerne kan selv vælge
Godt halvdelen af landets kommuner har i dag ulykkesforsikret børnene, oplyser Birgitte Vinten fra det juridiske kontor i Kommunernes Landsforening.

Alene i kommunernes eget forsikringsselskab, Gensidige, er knap 400.000 børn ulykkesforsikret i dag.

LÆS OGSÅ

Kommunernes Landsforening så gerne, at kommunerne selv kunne vælge, om de vil forsikre børnene, når de er i kommunal varetægt.

»Og man kan argumentere for, at det er en naturlig forlængelse af omsorgspligten over for de her børn, og man kan godt forestille sig, at det vil ramme hårdere i nogle befolkningsgrupper end i andre, så vi mener, at det skal være op til den enkelte kommunalbestyrelse, om de vil tegne forsikringen«, siger Birgitte Vinten fra det juridiske kontor.

Håber forældre selv vil forsikre

Ulykkesforsikringen træder i kraft ved hændelige uheld, hvor et barn for eksempel får ødelagt tænder eller briller. I perioden 2008 til 2010 anmeldte kommunerne 6000 skader hos Gensidige. Hos Forsikringsoplysningen håber man, at forældrene vil bruge anledningen til selv at få ulykkesforsikret deres børn.Som det er i dag, er der nemlig mange, der glemmer det, siger konsulent Ole Vidstrup. Faktisk er kun hvert andet danske barn ifølge Forsikringsoplysningen ulykkesforsikret hjemmefra. »Folk har altid en kasko på den fine bil, men de glemmer børnene, og det er vel kun en rimelig tanke at spørge, hvorfor bilen skal stilles bedre end barnet«, siger han.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce