Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Cykeltyveri er steget vodsomt de seneste år, og nu giver låsefirma danskerne et kontant argument for at sikre sig mod organiserede cykeltyve.
Foto: PETER HOVE OLESEN

Cykeltyveri er steget vodsomt de seneste år, og nu giver låsefirma danskerne et kontant argument for at sikre sig mod organiserede cykeltyve.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Cyklister skal opruste mod cykeltyvene

Lås nu cyklen fast, kammerat. Det er den eneste vej til at spænde ben for organiserede cykeltyve.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis du vil sikre dig, at din cykel står der hvor du satte den, når du kommer tilbage, bør du låse den fast til et stativ eller skilt. Låsefirma vil nu hjælpe danskerne med at snyde cykeltyven.

Antallet af cykeltyverier er markant stigende.

Alene i 2009 oplevede knap 80.000 danskere, at deres cykel ikke stod hvor de havde parkeret den, og forklaringen på det stigende antal tyverier er blandt andet organiserede tyvebander.

Hvis man som cyklist vil sikre sig mod dem, så er det ikke længere nok at have en forsikringsgodkendt lås, lyder det fra Kim Møller-Nielsen, der direktør for landets førende producent af cykellåse, ABUS.

LÆS OGSÅ

»Det handler om, hvad du gør med din lås. For at sikre cyklen ordentligt mod tyveri, må man sørge for at låse den fast til for eksempel et stativ eller et skilt«, siger

Samme melding kommer fra Dansk Cyklist Forbund, som ønsker, at indsatsen mod cykeltyverier styrkes over en bred front.

»For den enkelte cyklist betyder det, at man skal have fokus på at låse sin cykel bedre. Det gøres bedst ved at supplere den fastmonterede forsikringsgodkendte lås med en kraftig bøjle eller kædelås, så man kan fæstne cyklen til en fast genstand, et skilt eller lignende«, siger Allan Carstensen, projektleder i Dansk Cyklist Forbund

Ingen reagerer på cykeltyveri
I forsikringsselskabernes erhvervsorganisation, Forsikring og Pension, opfordrer chefkonsulent Christian Skødt i et nyhedsbrev til, at folk låser cyklen fast til en fast genstand med en ekstra lås.

LÆS OGSÅ

»Der er ingen, der reagerer, hvis der kommer én og tager en låst cykel fra et cykelstativ og smider den ind i en bil. Hvis tyven derimod skal have nedstrygeren frem for at få cyklen med, så begynder det at være opsigtsvækkende«, siger Christian Skødt.

Låsefirma giver kompensation

Selvom løsningen mod cykeltyvene er simpel, er det alligevel de færreste cyklister, der låser deres cykel fast.

For at ændre cyklisternes vaner, indleder ABUS nu en kampagne, som giver dem et kontant argument for at låse cyklen fast.

Hvis man ved køb af en ny cykel også køber en ABUS-lås, der er omfattet af ordningen, og husker at låse sin cykel fast til et stationært objekt, så giver ABUS mellem 500 og 1.500 kroner i kompensation, hvis cyklen alligevel skulle blive stjålet.

»Vi er klar over, at det i teorien kan blive dyrt for os, men vi er helt sikre på, at man kan have sin cykel i fred, hvis man bare sørger for at låse den fast, så den chance tager vi gerne«, siger direktør Kim Møller-Nielsen.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden