Cykeltyveri er steget vodsomt de seneste år, og nu giver låsefirma danskerne et kontant argument for at sikre sig mod organiserede cykeltyve.
Foto: PETER HOVE OLESEN

Cykeltyveri er steget vodsomt de seneste år, og nu giver låsefirma danskerne et kontant argument for at sikre sig mod organiserede cykeltyve.

Privatøkonomi

Cyklister skal opruste mod cykeltyvene

Lås nu cyklen fast, kammerat. Det er den eneste vej til at spænde ben for organiserede cykeltyve.

Privatøkonomi

Hvis du vil sikre dig, at din cykel står der hvor du satte den, når du kommer tilbage, bør du låse den fast til et stativ eller skilt. Låsefirma vil nu hjælpe danskerne med at snyde cykeltyven.

Antallet af cykeltyverier er markant stigende.

Alene i 2009 oplevede knap 80.000 danskere, at deres cykel ikke stod hvor de havde parkeret den, og forklaringen på det stigende antal tyverier er blandt andet organiserede tyvebander.

Hvis man som cyklist vil sikre sig mod dem, så er det ikke længere nok at have en forsikringsgodkendt lås, lyder det fra Kim Møller-Nielsen, der direktør for landets førende producent af cykellåse, ABUS.

LÆS OGSÅ

»Det handler om, hvad du gør med din lås. For at sikre cyklen ordentligt mod tyveri, må man sørge for at låse den fast til for eksempel et stativ eller et skilt«, siger

Samme melding kommer fra Dansk Cyklist Forbund, som ønsker, at indsatsen mod cykeltyverier styrkes over en bred front.

»For den enkelte cyklist betyder det, at man skal have fokus på at låse sin cykel bedre. Det gøres bedst ved at supplere den fastmonterede forsikringsgodkendte lås med en kraftig bøjle eller kædelås, så man kan fæstne cyklen til en fast genstand, et skilt eller lignende«, siger Allan Carstensen, projektleder i Dansk Cyklist Forbund

Ingen reagerer på cykeltyveri
I forsikringsselskabernes erhvervsorganisation, Forsikring og Pension, opfordrer chefkonsulent Christian Skødt i et nyhedsbrev til, at folk låser cyklen fast til en fast genstand med en ekstra lås.

LÆS OGSÅ

»Der er ingen, der reagerer, hvis der kommer én og tager en låst cykel fra et cykelstativ og smider den ind i en bil. Hvis tyven derimod skal have nedstrygeren frem for at få cyklen med, så begynder det at være opsigtsvækkende«, siger Christian Skødt.

Låsefirma giver kompensation

Selvom løsningen mod cykeltyvene er simpel, er det alligevel de færreste cyklister, der låser deres cykel fast.

For at ændre cyklisternes vaner, indleder ABUS nu en kampagne, som giver dem et kontant argument for at låse cyklen fast.

Hvis man ved køb af en ny cykel også køber en ABUS-lås, der er omfattet af ordningen, og husker at låse sin cykel fast til et stationært objekt, så giver ABUS mellem 500 og 1.500 kroner i kompensation, hvis cyklen alligevel skulle blive stjålet.

»Vi er klar over, at det i teorien kan blive dyrt for os, men vi er helt sikre på, at man kan have sin cykel i fred, hvis man bare sørger for at låse den fast, så den chance tager vi gerne«, siger direktør Kim Møller-Nielsen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce