Cykeltyverier er steget med 70 procent og nu går tyvene især efter de dyre cykler.
Foto: Peter Hove Olesen (arkiv)

Cykeltyverier er steget med 70 procent og nu går tyvene især efter de dyre cykler.

Privatøkonomi

Tyvene går efter cykler i luksusklassen

Forsikringsselskaberne ændrer løbende reglerne for erstatning.

Privatøkonomi

Cykeltyvene vil ikke længere nøjes med en hr. og fru Danmark cykel, når de går på rov efter cykler.

I mange tilfælde foretrækker de dyre cykler til mange tusinde kroner. Det får flere forsikringsselskaber til at ændre praksis.

»Jeg stillede jo min cykel i midtbyen og da jeg kom tilbage tre timer efter var cyklen væk«, siger Jens Hartvig Mogensen fra Århus. Indtil for en uge siden var han den lykkelige ejer af en dyr cykel, det er han ikke længere.

Cykel til 35.000 kroner
Den stjålne cykel var en mountain-bike til 35.000 kr. Jens Hartvig Mogensen er ikke alene om at være udsat for tyveri, sådan går det for flere og flere, som har en dyr cykel.

»Vi mærker, at der bliver stjålet flere og flere dyre cykler, det sker i takt med at det er blevet mere almindeligt for vores kunder at have en dyr cykel«, siger skadeschef i forsikringsselskabet Topdanmark, Susanne Møllegaard til P4 Østjylland.

LÆS ARTIKEL

Topdanmark er et af de forsikringsselskaber, som derfor har ændret forsikringsbetingelserne for de dyre cykler. Fremover dækker indboforsikringen kun cykler op til 21.000 kroner. Er cyklen dyrere skal der tegnes en tillægsforsikring, den dækker cykler op til 63.000 kroner.

Cykelforretningerne bliver også ramt
»Vi forsøger at tilpasse vores produkt, så vi er bedre i stand til at hjælpe vores kunder«, forklarer hun.

GUIDE:

Det er ikke kun de private cykelejere, der får deres dyre cykler stjålet. Det gør cykelforretningerne også. Siden nytår har Østjyllands Politi haft 14 indbrud ved cykelhandlere.

»Så mange har vi aldrig haft før«, siger politikommissær Aksel Mølsted, som er leder af straffelovssektionen ved Østjyllands Politi.

Han mener, der er afsætning på de dyre cykler i køb-og-salgaviserne Gul og gratis og i Den Blå Avis. Han opfordrer ejerne af de dyre cykler til at være omhyggelig med at notere stelnumrene.

LÆS ARTIKEL

»Det er det eneste middel til at finde cyklerne igen«, siger han.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce