Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Overskud. I Jan Fogs strandvejsvilla løber han ikke lige tør for kvadratmeter, kostbare dråber eller opkald på mobilen, som ringer hvert femte minut. Formidling af hushandler har gjort Fog til en af landets rigeste.
Foto: Jacob Ehrbahn

Overskud. I Jan Fogs strandvejsvilla løber han ikke lige tør for kvadratmeter, kostbare dråber eller opkald på mobilen, som ringer hvert femte minut. Formidling af hushandler har gjort Fog til en af landets rigeste.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Hvis jeg sagde, penge ikke betyder noget, ville jeg lyve«

Jan Fog tilhører den hundrededel af danskerne, der tjener mest.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når man spørger Jan Fog, hvor meget han tjener, svarer han, at han er tilfreds.

Som han sidder i sin sofa med udsigten over Øresund i baggrunden, er det umiddelbart svært at betvivle.

Hvis du tjener mere end 625.000 kroner efter skat om året, er du en del af den ene procent, der tjener mest. Gør du det?

Jan Fog begynder at smile, da beløbet bliver nævnt. Han slår ud med armene:

»Ja, ellers havde jeg ikke råd til det her«.

Overalt i den 450 kvadratmeter store strandvejsvilla er designerelektronik fra Bang & Olufsen. Lige inden for døren står en højglanspoleret motorcykel. Fra stolene på den store terrasse er der 180-graders panoramakig over Sundet og bådebroen, som grunden støder ned til.

Ferrarier i garagen I indkørslen står en åben Beetle og en Cadillac. På den måde virker rigdommen i virkeligheden lidt nedtonet. Den ene af Jan Fogs Ferrarier står i garage, og den anden står i Frankrig. Dernede er også lystyachten, som han købte helt impulsivt. »Jeg så, at den var dobbelt så stor som den, jeg havde. Så kom jeg pludselig til at købe den. Jeg fik den tilbudt med 25 procent rabat, og det er altså meget, når vi taler en pris på 20 millioner«. Det seneste Ferrarikøb var dog for impulsivt. Den er nu sat til salg i Monaco, efter at den kun har rullet 610 kilometer i år. Hvordan er det at købe en Ferrari, fordi man lige får lyst?»Det er lige så fedt, som da jeg som ung købte min første Velo Solex. Nu skal det bare være meget større«. Jan Fog hører ikke til dem, der benægter, at man kan blive gladere af penge. »Hvis jeg sagde, at penge ikke betyder noget, ville jeg lyve mere, end 10 heste kan rende. Jeg vil dog også sige, at pengene ikke betyder alt«. Formuen er opbygget gennem en karriere som ejendomsmægler siden 1978 med speciale i vild luksus. Han er sin egen chef, 62 år og uddannet jurist.

Den gyldne procent
Med adresse i Gentofte Kommune passer Jan Fog dermed på samtlige af de kendetegn, som en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd opstiller for folk, der tilhører den ene procent af danskerne, der tjener mest – den gyldne procent.

LÆS ARTIKEL

Hvad kendetegner folk i øverste procent?

»Selv om huset er stort, og bilen er stor, er det bestemt ikke folk, der er ligeglade med, hvad tingene koster, selv om håndværkerne nogle gange tror, de kan kræve mere, fordi man bor på Strandvejen«.

Fogs egen forklaring på, at han tjener så meget, er, at han ikke kan lade være.

»Jeg vil altid gøre det rigtig godt. Bedre end bare godt nok. Det efterlader mig som en vinder, når jeg leverer noget, der er bedre end forventet. I sidste måned havde en sælger sagt ja til et bud fra en køber, og så fik jeg alligevel en halv million kroner mere for huset, end buddet lød på. Det gør mig glad«.

Når Jan Fogs telefon ringer, lyder den som en brandalarm. De 11 gange, den ringer, mens Politiken er på besøg, tager han den 10 gange. Han undskylder hver gang.

»Der er, fordi jeg er ved at afslutte ni handler lige nu. Der er for over 250 millioner kroner i alt«.

»At jeg arbejder sådan her gør, at jeg er meget træt om aftenen. Men når en handel lykkes, får jeg fornyet energi«.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Familie valgt fra

Arbejdsiveren er dog også en af årsagerne til, at Jan Fog i dag kun deler de 450 kvadratmeter med bassethunden Hannibal. Et emne, han gerne fortæller åbent om, senest i selvbiografien ’I første række’, som udkom i forrige uge. »Jeg har ikke undervejs vurderet, om jeg satte min eventuelle forventede familie over styr ved at være, som jeg er. Jeg er kommet til det ræsonnement, at hvis jeg havde tænkt over det, ville jeg slet ikke være kommet så langt, som jeg er«. Jan Fog lægger ikke skjul på, at forhold er forlist til fordel for forretningen. »Havde jeg fået et fast forhold med børn, havde jeg aldrig nået det, jeg har nu. Så havde jeg vist hensyn og ikke skidt på familien. Det gjorde jeg med kæresten, og det var ikke pænt af mig, det har jeg taget til efterretning«. Har du et råd til andre, der gerne vil tjene lige så meget som dig?»Gør ikke det, du tror, du tjener flest penge på. Gør i stedet det, du har mest lyst til, for det bliver du bedst til. Jeg blev ikke selv ejendomsmægler for pengenes skyld. Respekter din familie, men spring aldrig over, hvor gærdet er lavest«. FACEBOOKLæs mere:

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden