Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

SMÅSKADER. Skaderne efter stormen er primært mindre skader, i modsætning til sommerens skybrud.
Foto: JENS DRESLING

SMÅSKADER. Skaderne efter stormen er primært mindre skader, i modsætning til sommerens skybrud.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mere end 6.000 stormskader - indtil videre

Forsikringsselskaberne har fortsat travlt med storm-skadesanmeldelser.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

TopDanmark ligger i top med 2.800 stormskader. Tryg har behandlet 2.000, mens tallet for Codan Forsikring er oppe på 1.341. Sådan lyder meldingen fra tre af Danmarks største forsikringsselskaber tirsdag middag.

De mere end 6.000 danskere, der indtil videre har anmeldt deres skader, er dog højst sandsynligt langt fra de eneste, der blev ramt at stormen, som hærgede især Nordjylland og Nordsjælland søndag.

»Vi regner med at komme op på cirka 6.000 skader i alt«, lyder det fra Anne Anker i Trygs kommunikationsafdeling.

»Der går altid lidt tid inden, at alle får anmeldt deres skader. Der kan være nogen, der lige skal hjem fra ferie først«, forklarer hun.

LÆS ARTIKEL

Samme melding lyder fra TopDanmark:

»Indtil tirsdag middag har vi behandlet 2.800 skader. Men da de ramte områder er områder med mange sommerhuse, så regner vi med, at der vil komme en lang hale af skadesanmeldelser«, forklarer kommunikationschef Jens Langergaard og fortsætter:

»Hvis man ikke allerede har været ude at se til sit sommerhus, så vil vi opfordre til, at man gør det, eller får venner og bekendte i nærheden til at gøre det. Og det er vigtigt, at man gør det i dagslys, selvom der ikke er mange timer om dagen med det for tiden, da det ellers ikke er sikkert, man opdager skaderne«.

Ikke i nærheden af skybruddet

Også Codan forsikring regner med at få en række stormskadeanmeldelser fra sommerhuse, og kan derfor endnu ikke sige noget om, hvor mange skader stormen i alt har betydet.

Men hos alle tre selskaber er der ingen tvivl om, at stormen på ingen måde kan nå op på samme højder som under sommerens skybrud. Her havde TopDanmark alene 14.000 anmeldelser - langt de fleste markant større og dyrere skader, end hvad det indtil videre ser ud til, at stormen har kostet.

»Lagt de fleste skader fra stormen er mindre skader. Dvs. ting der er fløjet gennem luften og har ødelagt noget, knækkede flagstænger eller tagsten der er fløjet af. Det er skader, som vi kan klare over telefonen. Skybrudsskaderne var langt sværre at vurdere. Her skulle vandt først ud, så skulle de umiddelbare skader, en kasse med bøger, ødelagt tøj eller andet vurderes, og derefter skulle skader på bygningsdele opgøres«, forklarer Jens Langergaard.

LÆS ARTIKEL

Han forventer derfor ikke, at behandlingstiden for forsikringsskader bliver forlænget på grud af stormen. Det samme tør de ikke helt love hos Tryg:

»Skybruddet var en kæmpe opgave for os, som gør, at vi stadig hænger lidt efter. Men vi har indkaldt ekstra personale og arbejder på livet løs for at komme i bund med alle sagerne«, siger Anne Anker.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden