Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
THOMAS BORBERG
Foto: THOMAS BORBERG

realistisk? 60 procent svarer i undersøgelsen, at de skal bruge en månedsindtægt på mellem 20.000 og 26.000 kroner for at klare terminen - langt fra den højeste dagpengesats på 16.600 kroner.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hver anden person i 30'erne tror, dagpengene er rigelige

Yngre lønmodtagere tror, at de kan få 20.000 til 26.000 kroner i dagpenge.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hver anden lønmodtager mellem 30 og 39 år tror, at dagpengene er højere end de 16.600 kroner, som man maksimalt kan få.

Det viser en undersøgelse foretaget af Interresearch for a-kassen Business Danmark blandt 1.151 repræsentativt udvalgte lønmodtagere, skriver Avisen.dk.

De risikerer dermed en brat økonomisk opvågning, hvis de pludselig står med en fyreseddel i hånden. Ikke mindst i betragtning af, at 87 procent på forhånd angiver, at de får svært ved at holde kreditorerne fra døren, hvis de skal klare sig på dagpenge.

LÆS ARTIKEL

Ifølge Business Danmark skyldes overvurderingen, at de yngre til forskel fra de ældre aldrig har prøvet at være på dagpenge.

Den forklaring køber Las Olsen, privatøkonom Las Olsen fra Danske Bank:

»Den aldersgruppe er jo kommet ud på arbejdsmarkedet i en tid, hvor man fik foræret et job, og risikoen for arbejdsløshed har før finanskrisen været nærmest ikke eksisterende«.

En anden forklaring på de kunstigt høje forventninger er, at dagpengenes såkaldte dækningsgrad er blevet udhulet af de eksplosive stigninger i løn og friværdi før finanskrisen.

60 procent svarer i undersøgelsen, at de skal bruge en månedsindtægt på mellem 20.000 og 26.000 kroner for at klare terminen - langt fra den højeste dagpengesats på 16.600 kroner.

Mange af Business Danmarks medlemmer er typisk sælgere, og hver tiende har forsøgt at sikre sig mod en fyring ved at tegne en privat lønforsikring.

De udbydes af banker, a-kasser og fagforeniger, og betyder, at man kan få udbetalt op til 80 procent af sin tidligere løn i op til et år efter fyring.

Men i takt med finanskrisens fremmarch og den stigende arbejdsløshed er de private lønforsikringer også steget i pris.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden