Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JENS DRESLING
Foto: JENS DRESLING

Vi anbefaler ikke, at man fortæller banken om sin nye situation, så længe man har en aftale med banken, og så længe man kan overholde den, siger Kim Valentin, der er økonomisk og financiel rådgiver.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fortæl ikke banken om din fyreseddel

Du behøver ikke ringe til banken, hvis du mister dit job, mener Forbrugerrådet og privat rådgiver. Finansrådet er uenigt.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis økonomien hænger sammen på trods af en fyreseddel, er der som udgangspunkt ikke nogen grund til at give banken besked.

Sådan konkluderer Forbrugerrådet og rådgivningsvirksomheden Finanshuset Fredensborg.

Hold det for dig selv
»De fleste kan godt løse problemerne selv«, siger økonom Carsten Holdum, Forbrugerrådet.

Han mener, at de fleste vil kunne stramme budgettet op, så enderne når sammen økonomisk. Ikke mindst hvis ledigheden viser sig at være af kortere varighed.

I så fald er der ingen grund til at inddrage banken, slet ikke, hvis der er en risiko for, at fyringen udløser strammere lånevilkår eller andre forringede betingelser.

LÆS ARTIKEL

Samme melding kommer fra økonomisk og finansiel rådgiver Kim Valentin fra Finanshuset Fredensborg:

»Vi anbefaler ikke, at man fortæller banken om sin nye situation, så længe man har en aftale med banken, og så længe man kan overholde den. Det er der ingen grund til«, siger Kim Valentin.

Begge understreger, at bankerne er i deres gode ret til at ændre vilkårene, hvis muligheden fremgår af de eksisterende betingelser for aftalen med kunden.

Vær realistisk
Vælger familien selv at forsøge selv at overkomme den økonomiske krise, er det afgørende, at den er realistisk.

»Det lyder måske indlysende, men mange har en tendens til at lukke øjnene og håbe, at problemerne går væk af sig selv. Det er en rigtig dårlig idé. Hold problemerne i familieregi så længe som muligt. Men dog ikke så lang tid, at det hele bryder sammen«, siger Carsten Holdum.

LÆS ARTIKEL

Bankernes brancheorganisation, Finansrådet, mener, at kunden vil vinde mere ved at lægge kortene på bordet over for bankrådgiveren:

»Jeg vil opfordre til mest mulig dialog med banken, og jeg mener, at man skal tage fat i banken, hvis man mister sit arbejde. Det er bedre, end hvis det viser sig ved, at man misligholder sine lån,«, siger underdirektør Susanne Dolberg:

»Tag en snak med banken om, at de økonomiske forhold er ændrede, og hvad det rigtige er at gøre i den givne situation«, lyder hendes råd.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden