Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Magnus Holm
Foto: Magnus Holm

ufaglærte. »Kassedamen, som også er ufaglært, skal kun have mindstelønnen på 119 kroner. Hvorfor skal jeg så betale mine ansatte 170 kroner. De er ikke murere. De er bilmekanikere. Fuck off, siger jeg til fagforeningen. Jeg gider dem ikke mere«, siger Krzysztof Capar.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Polske murere er egentlig bilmekanikere

Otte polske bilmekaniker renoverer en ejendom i Slagelse.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

I Danmark har vi normalt system i det. Murere murer, tømrere tømrer og smede smeder. Kører man forbi Bredgade 2 i Slagelse, så ligner de otte mand, der renoverer ejendommen da også murere og tømrere. Men det er de ikke.

»Vi er uddannet bilmekanikere. Alle vi, der arbejder her«, siger den 34-årige polske familiefar Kryztof Capar og lever op til alle fordommene om billige polske autodidakte klamphuggere, der tager murerskeen ud af hånden på danskere uden at vide ret meget om at mure.

»Men hvis du bruger din hjerne, så ved du, hvordan det skal gøres. Vi har selvfølgelig arkitekter og ingeniører til at hjælpe os. Vi gør ikke alt. Vi har folk, der laver tegningerne og kontrollerer kvaliteten«, siger Krzysztof Capar, der dog har danskere til elektriker- og vvs-arbejdet.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden