Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Loftet på 35.000 kroner om året på børnecheken bliver afskaffet med den nye finanslov (arkivfoto).
Foto: MORTEN LANGKILDE /Morten Langkilde

Loftet på 35.000 kroner om året på børnecheken bliver afskaffet med den nye finanslov (arkivfoto).

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sådan bliver din husstand ramt af finansloven

Se hvor du skal betale ekstra og hvor du kan slippe billigere næste år.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Milliarderne fyger gennem luften på Christiansborg i disse dage. Regeringen har fremlagt sit forslag til finansloven for 2012, og forhandlingerne er nu i fuld gang.

Men hvad betyder fanansloven for din økonomi i dagligdagen, hvis den bliver vedtaget i sin nuværende form? Læs med her.

Slik, sprut og smøger bliver dyrere Det bliver dyrere at være en slik- og rødvinsglad ryger. De såkaldte sundhedsafgifter betyder nemlig, at prisen på en pakke med tyve cigaretter bliver 3 kroner dyrere.

Sodavand stiger med 50 øre par liter, en kasse øl vil stige med 7 kroner, en flaske vin med 3,50 kroner, mens en pose med 600 gram lakrids vil blive 4,50 kroner dyrere.

Planen er, at afgifterne fra 2013 også skal omfatte for eksempel syltetøj, yoghurt, katchup og kakaomælk, hvis priser derfor også vil få et hak op ad om et års tid.

DOKUMENTATIONOplæg til finanslov 2012(eksternt link - pdf)

Multimedieskatten bortfalder
525.000 danskere har i år været beskattet af 3.000 kroner, fordi de har fået en mobiltelefon, en computer eller bredbåndsforbindelse stillet til rådighed af deres arbejdsgiver.

Men fra næste år skal det være kvit og frit at have firmabetalt udstyr, hvis det står til den nye regering. Til gengæld skal du beskattes, hvis dit arbjede giver dig fri telefon.Flere penge til familier med mange børn
Omkring 50.000 familier kan se frem til mere luft i økonomien næste år.

Regeringen bebueder nemlig i sit finanslovsudspil, at loftet over børnechecken, der blev indført i januar 2011, skal fjernes igen.

Loftet er i år på 35.000 kroner per familie, og det har fortrinsvis ramt familier med tre eller flere små børn. Men alle familier kan fra 1. januar nu se fremt til børnepenge uanset hvor mange børn, de har i flokken.

Håndværkerfradraget består
Først lød meldingen, at det fra 2012 ikke længere skal være muligt at få et skattefradrag på op til 15.000 kroner på håndværker-regningen, rengøringshjælpen og børnepasning i hjemmet.

Men den såkaldte BoligJobordning skal ifølge finanslovsudspillet fortsætte i 2012, og det betyder, at hver person over 18 år i din husstand kan trække 15.000 kroner fra i skat på regningerne næste år også.

Efterskoletilskud bliver større
Har du et barn, der skal på efterskole, kan du fremover - uanset indkomst - få støtte til opholdet.

Den tidligere regering reducerede støtten for familier med en husstandsindkomst på mere end 610.000 kroner årligt, men fra 2012 kan alle igen få støtte. Dog skal støtten stadig fordeles ud fra indkomst - jo hørere indtægt, jo mindre støtte.

Varmeregningen stiger

Hvis regeringens finanslovsforslag bliver vedtaget, vil afgiften på kvælstofsfilter stige fra 5 kroner per kilo til 25 per kilo. Det betyder, at en gennemsnitlig husstand kan ende med at betale omkring 370 kroner mere på den årlige varmeregning, ifølge beregninger, som Go'Energi har foretaget for 24timer.

Ifølge skatteministeriets beregninger vil varmeregningen imidlertid blot stige med 125 kroner for en gennemsnitlig parcelhusejer, der fyrer med fjernvarme og 100 kroner for en husejer, der fyrer med oliefyr.

LÆS OGSÅ

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden