Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Utilfredshed. Tjek har spurgt folk i supermarkedet om, hvad de synes om den nye fedtskat - og den er folk langt fra tilfreds med.
Foto: PETER HOVE OLESEN

Utilfredshed. Tjek har spurgt folk i supermarkedet om, hvad de synes om den nye fedtskat - og den er folk langt fra tilfreds med.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvad betyder fedtafgiften for dig?                        

Tjek har været en tur i supermarkedet for at høre, hvad fedtafgiften betyder for forskellige mennesker.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Moussen steg en femmer

Lasse Rasmussen, politibetjent, 28 år, København Ø

»Jeg lagde først mærke til prisstigningerne, da jeg skulle købe en chokolademousse, som var sat op med 5 kroner. Personalet sagde, at det var på grund af fedtafgiften«.

»Generelt bruger jeg ikke så meget af de meget fedtholdige varer som for eksempel smør og fløde. Jeg handler hovedsagelig økologisk, og det gør jeg stadigvæk. Det betyder mere for mig at købe det, jeg ved jeg kan lide, og det jeg vil have, end om det koster et par kroner mere eller mindre«.

LÆS ARTIKEL

»Tanken om, at man vil påvirke forbrugerne til at vælge sundere er okay, men det virker ikke på mig, for jeg synes ikke, at jeg har usunde forbrugsvaner. Men det er godt, hvis det virker på andre«.

Det er en dårlig idé med fedtafgiftenKristina Mikkelsen, køkkenmedhjælper, 29 år, København N

»Når jeg er ude og handle, tænker jeg: Det er godt nok blevet dyrt. Og så overvejer jeg, hvad der er af alternativer. Jeg vil altid vælge det med lav fedtprocent, det gjorde jeg også før fedtafgiften, men spørgsmålet er, om kødet for eksempel er frisk eller ikke frisk. Nu vælger jeg det ikkefriske, fordi det er billigere. Smør synes jeg er dyrt, men det skal vi have. I forhold til ost holder vi lav profil lige nu. Jeg spiser ikke ost, men det gør min bedre halvdel, og det fravælger han nu, når det er steget så meget«.

LÆS OGSÅ

»Jeg synes, det er en dårlig idé, at der er kommet fedtafgift. Politikerne tænker ikke på den modsatte part, som spiser for sundt. Dem, som er underernærede, de har brug for fedt, og det er blevet dyrere for dem«.

Vil have differentieret afgift

Birgitte Larsen, systemudvikler, 60 år, Sengeløse

»Jeg går i forvejen efter fedtfattigt mad, så fedtafgiften betyder ikke meget for mig. Vi er kun to i husholdningen, så pengemæssigt betyder det ikke noget, om vi skal betale lidt mere for de varer, som vi køber. For eksempel kan min mand og jeg være flere måneder om at spise en pakke smør, så det betyder ikke så meget, hvad sådan en pakke koster«.

»Det er meget fornuftigt, at man lægger afgift på varer med fedt, så man forhåbentlig kan spare på udgifterne til sygehusene. Jeg håber, afgiften påvirker folk, som ikke tænker så meget over, hvad de spiser. Men det er fuldstændig meningsløst, at noget kød har den samme fedtafgift, lige meget hvor meget fedt der er i. Hvis man vil påvirke folk til at købe det magre kød, skal der være en differentieret afgift på magert og fedtholdigt kød«.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden