Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
BORBERG THOMAS
Foto: BORBERG THOMAS

Pengestop. Betalingen af offentlige ydelser som SU blev tilbageholdt af Nationalbanken.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Udbetalingen af pension og SU stoppet af banksjusk

Problemer med overførsel af de offentlige ydelser har bremset udbetallinger.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mange mennesker, der så frem til at modtage deres månedlige ydelse i dag, blev godt og grundt skuffet. Offentlige ydelser som SU var nemlig ikke tikket ind på kontoen.

Det skyldes, at nogle banker ikke havde overført nok penge til Nationalbanken, som tjekker at bankerne faktisk har de penge, de udbetaler til folk.

Derfor blev betalingen bremset, indtil Nationalbanken kunne komme i kontakt med bankerne og bede dem om at overføre flere penge, oplyser Finansrådet til ekstrabladet.dk.

LÆS ARTIKEL

Problemet, som ramte hele landet, skulle angiveligt være løst.

»Alle skullle have fået deres penge nu, men det er rigtigt, at der her til morgen har været problemer i alle banker med den fælles EDB-kørsel«, siger en pressemedarbejder fra Fredericia Kommune, som også har været ramt af problemet, til ekstrabladet.dk.

Skandaløst, at netbank ikke skriver om problemet

Det er dog ikke opfattelsen hos flere danskere, som har kontaktet ekstrabladet.dk, fordi de ikke har fået deres penge.

»Nu er jeg ikke afhængig af min folkeepension på den måde, men for nogle mennesker kan det være en katastrofe. Det er en skandale sådan en dag«, siger Palle Eghjort, der opdagede, at han ikke havde fået folkepension og ATP, i morges, da han loggede på sin netbank i Danske Bank i morges.

»Det mest skandaløse er, at de ikke på forsiden skriver om problemerne, men at man skal logge ind på netbank for at få at vide, at der er problemer«.

LÆS ARTIKEL

Hos Nets, tidligere kendt som PBS, der varetager overførslen af de offentlige penge, er meldingen, at problemet ikke lå hos dem men hos bankerne:

»Der har været noget knas her til morgen, men ikke hos os, det har ligget ude i bankerne et sted. Når sådan noget sker er der en ny procedure der går i gang, hvor man simpelthen laver en ny overførsel. Så alle har fået deres penge ind nu, men der er er nogen, der har haft en oplevelse af, at der ikke har været penge her til morgen eller i går aftes, hvor man ventede dem«, siger pressemedarbejder Ulrik Marschal fra Nets til ekstrabladet.dk.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden