Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 LÆRKE POSSELT
Foto: LÆRKE POSSELT

Gæld. Mange danskere fattes penge og har ikke råd til at betale regningerne.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hver fjerde dansker kan ikke betale regningerne

Gælden blandt dårlige betalere vokser voldsomt.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rudekuverterne bliver enten smidt ud, eller også bliver regningerne betalt med lånte penge.

28 procent af danskerne har det seneste år oplevet, at pengene ikke slog til. Det er næsten dobbelt så mange som for blot to år siden, viser nye tal. Udviklingen alarmerer Finanstilsynet:

»En virkelig stor andel af de danske husstande har nu betalingsproblemer. Endnu mere bekymrende er det, at mange låner penge for at dække almindelige udgifter«, siger fuldmægtig Louise Skjødsholm fra Finanstilsynet. Hun indgår i Penge- og Pensionspanelets sekretariat, som har foretaget undersøgelsen.

LÆS OGSÅ Blandt danskere med pengeproblemer optager 18 procent nye lån for at kunne betale regningerne. I næsten halvdelen af tilfældene er uforudsete udgifter såsom et defekt køleskab skyld i, at kontoen går i minus. For en fjerdedels vedkomne handler det om rent overforbrug. 29 procent har simpelthen undladt at betale, når pengene ikke rakte. Det har som direkte konsekvens, at gælden blandt dårlige betalere er eksploderet.

Dårlige betalere skylder milliarder

Fra januar 2011 til januar 2012 er den samlede gæld blandt private skyldnere i Experians (tidligere RKI) register steget fra 11,6 til 13,5 milliarder kroner. Det viser tal, Experian offentliggør i dag. »Problemet bliver større og større. Helt banalt skyldes det, at arbejdsløsheden stiger, og at boligmarkedet falder«, siger Kim Bach, kommunikationsdirektør i Experian.

LÆS OGSÅ

De nye tal viser, at cirka 5 procent af alle danskere nu står i Experians register over dårlige betalere.

»Det er mange, når vi sammenligner med andre lande. Betalingsproblemer handler ikke længere blot om arbejdsløse eller folk i udsatte dele af landet. Omfanget er nu blevet så stort, at det rammer os alle sammen i hele Danmark«, siger Kim Bach.

Penge- og Pensionspanelet åbner i dag en portal på internettet med en guide til folk i pengenød. Her kan man læse om andres oplevelser med gældsproblemer og om, hvordan det lykkedes dem at komme ud af dem.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden