Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
LÆRKE POSSELT (arkiv)
Foto: LÆRKE POSSELT (arkiv)

reallønsfald. Det er kombinationen af ændrede skatter og en reallønsnedgang som følge af stigende inflation og beherskede lønstigninger, som koster i husholdningsbudgettet.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danske Bank: Danskerne får 10.000 mindre at rutte med i år

Høj inflation, lav lønstigning og skatteændringer koster familierne købekraft.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der bliver mindre at rutte med i de danske husholdninger i de kommende år.

Beregninger foretaget af Danske Bank for Børsen viser, at den almindelige danske familie vil opleve et fald på 10.000 kroner i den disponible indkomst frem til udgangen af næste år.

»Danskerne skal til at betale for de høje lønstigninger og skattelempelser, som de har nydt godt af de senere år«, konstaterer forbrugerøkonom Las Olsen fra Danske Bank over for Børsen.

LÆS ARTIKEL

Det er kombinationen af ændrede skatter og en reallønsnedgang som følge af stigende inflation og beherskede lønstigninger, som koster i husholdningsbudgettet.

»Problemet er, at det sker på et tidspunkt, hvor forbrugerne stadig synes at bære rundt på en 2008-agtig krisestemning i hovedet«, siger Las Olsen med henvisning til finanskrisens udbrud for snart tre et halvt år siden.

Danske Banks beregninger bygger på en lønstigning på 2 procent per år i 2012 og 2013.

Tiden vil vise, om fagforeningerne kan nå dette niveau, efter industriens overenskomstforhandlinger søndag mundede ud i en årlig stigning i mindstelønnen på 1,35 procent de næste to år.

»Det er et supernegativt stød at få på et tidspunkt, hvor der er behov for forbrugsvækst for at få gang i dansk økonomi«, vurderer Las Olsen.

»Men det er samtidig også en pris, som er nødvendig at betale, hvis det skal lykkes at få rettet op på den danske konkurrenceevne«, tilføjer forbrugerøkonomen.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden