Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

indbrud. Både Danske Bank og firmaet Nets, som står bag NemID, slikker nu sårene efter det vellykkede indbrud gennem NemID's bolværk i sidste uge.
Foto: Jens Dresling

indbrud. Både Danske Bank og firmaet Nets, som står bag NemID, slikker nu sårene efter det vellykkede indbrud gennem NemID's bolværk i sidste uge.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danske Bank har sporet stjålne penge fra NemID-indbrud

Banken vil have spærret udenlandske konti, hvor pengene er havnet.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Pengene fra sidste uges NemID-indbrud hos otte kunder i netbanken hos Danske Bank er sporet til et antal udenlandske banker, og nu har Danske Bank bedt disse banker om at spærre de konti, pengene er sat ind på.

Det skriver ekstrabladet.dk

Sårbare computere

I alt blev de otte kunders konti lænset for 700.000 kroner, efter at det var lykkedes it-svindlerne at hacke deres computere, sandsynligvis fordi deres computere kørte med programmer, som ikke var opdateret og dermed sårbare over for angreb.

»Vi kan sagtens se, hvor pengene er havnet, og vi har taget fat i de pågældende banker og bedt dem om at spærre de konti, hvor pengene er havnet. I alle otte tilfælde er pengene overført til udenlandske konti«, siger Peter Schleidt, som er direktør for IT i Danske Bank til ekstrabladet.dk

LÆS ARTIKEL

Men Danske Bank, som holder de otte danske kunder skadesløse trods deres - måske - sløsede omgang med sikkerheden på deres computere, skal dog ikke regne med at få alle pengene igen.

»Historisk set plejer vi at få en pænt stor procentdel af pengene tilbage igen, vel omkring halvtreds procent. I og med, at man overfører pengene til andre bankkonti, så efterlader man sig et spor, som vi kan følge, og af den vej få nogle af pengene tilbage«, siger Peter Schleidt.

Men selv om pengenes vej kan spores, er det ikke sikkert, at man får fat i bagmændene.

Det at kunne spore oengene indebærer ikke nødvendigvis at bagmanden bliver fundet, eller at den kriminelle i det land, hvor vedkommende bor, bliver dømt. Hvis pengene først er hævet, er chancen for at få dem tilbage ret lille, fortæller Peter Schleidt fra Danske Bank.

Både Danske Bank og firmaet Nets, som ejer firmaet DanID, der driver NemID, slikker nu sårene efter det vellykkede indbrud gennem NemID's bolværk i sidste uge.

Hos Nets fortæller informationschef Søren Winge, at man er i gang med at analysere forløbet og gennemsøge de otte computere for at få et fuldstændigt billede af, hvordan indbruddet er foregået.

»Næsten alle sikkerhedstiltag vil involvere noget, der brugermæssigt er mere krævende. Det er en balance, vi skal forsøge at finde«, siger Søren Winge til ekstrabladet.dk.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden