Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

Skat. På mandag, når Skat officielt frigiver 4,7 millioner årsopgørelser, forventer Skat køer på it-systemet.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skat er klar til årets travleste dag

Efter to år med it-nedbrud er Skat forberedt på mere end en million besøg om dagen.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mandag 5. marts vil mere end en million danskere tjekke deres årsopgørelse på Skats hjemmeside. Og de seneste to år har årsopgørelsernes frigivelse betydet nedbrud i Skats it-systemer.

Det har fået Skat til at leje større kapacitet hos it-virksomheden CSC, og derudover har de i marts måned lejet et eksternt kø-system. Dermed håber Skat, at de kan undgå nedbrud og frustration hos danskerne. Det skriver epn.dk.

Når Skats hjemmeside oplever mest trafik, og kapaciteten overskrides vil det nye system sætte folk i en elektronisk kø.

»Kø-systemet betyder, at hvis man ikke kommer ind i første omgang, så får man oplysninger om, hvad nummer man er i køen, og hvornår man kan forvente at komme ind på sitet«, siger kontorchef i Skat Søren Kjær Jensen til epn.dk.

For dyrt at udvide kapaciteten Skat har valgt at benytte et kø-system, fordi det ville være uforholdsmæssigt dyrt, at udvide hele systemet, så det kan håndtere trafikken på den dag, hvor Skat har allermest travlt.

Derfor må danskerne forvente kø på hjemmesiden. Med det nye system vil man få en besked om, at systemet har travlt, og at der er ventetid.

Systemet er dog lavet, så man ikke mister sin plads i køen, hvis man holder sin skærm åben. Det giver også Skat et bedre overblik over trafikken på siden.

»Før kunne vi bare se en masse forgæves login-forsøg. Nu får vi mere specificerede tal for ventetider og antal af personer«, siger Søren Kjær Jensen.

Tyvstart i weekenden

Hvis man er utålmodig og ønsker at undgå de værste køer på mandag, er det dog muligt, at Skat ligesom sidste år åbner for adgangen til årsopgørelsen i løbet af weekenden.

LÆS OGSÅ

»I de sidste 14 dage har vi været i gang og er fortsat i gang med oprettelseskørslerne af folks tal fra banker og så videre. Så det er endnu for tidligt at sætte en præcis dag på åbningen«, siger Søren Kjær Jensen.

Hvis man venter til den officielle frigivelse på mandag, må man forberede sig på kø i kortere eller længere tid.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden