Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

Snyd. Flere danskere, heriblandt flere kendisser, er blevet fanget i Skats granskning af overførsler til og fra udenlandske banker.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mistænkelige pengeoverførsler afslører skattesnyd for millioner

410 danskere med penge på udenlandske konti har fået et skattesmæk.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I den seneste tid har Skat haft fokus på skatteydere, som har penge stående på udenlandske konti.

Det har båret frugt. For efter en granskning af overførsler på omkring 1.000 milliarder kroner til og fra udlandet er det lykkedes Skat at inddrive sammenlagt mere end 200 millioner kroner. Det skriver Jyllands-Posten.

LÆS OGSÅ

»Det er lande, som vi ikke hidtil har haft kontrolaftaler med, og samarbejdet med disse lande har været særdeles frugtbart«, siger afdelingschef i Skat Lill Helene Drost til Jyllands-Posten.

Projekt Transfer Money

Projektet, som er blevet døbt Projekt Transfer Money, er baseret på oplysninger fra 25 danske og 50 udenlandske banker for årene 2004-2009.

Skat har tjekket udenlandske pensioner, udenlandske ejendomme, kreditkort og renteindtægter, og det har ført til, at 140.000 danskeres skatteforhold er blevet undersøgt nærmere.

LÆS OGSÅ

Det har betydet et skattesmæk til 410 danskere, og alene siden december har Skat inddrevet mere end 80 millioner kroner.

I fremtiden vil Skat også grave i virksomhedernes overførsler til og fra udenlandske konti, og man vil arbejde på at få aftaler med flere lande.

»Vi har forløbig primært koncentreret os om at kontrollere mistænkelige pengeoverførsler foretaget af privatpersoner mellem Danmark og skattelylignende lande og omvendt. Men det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi i forbindelse med kontrolarbejdet forsøger at opnå nye skatteaftaler i lande, hvor det er muligt«, siger Lill Helene Drost.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden