Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

NETLINSER. Spar penge ved at købe linserne på nettet, men husk også at købe dig til et tjek af øjnene.
Foto: THOMAS BORBERG

NETLINSER. Spar penge ved at købe linserne på nettet, men husk også at købe dig til et tjek af øjnene.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kontaktlinser købt på nettet er billigst

Du sparer let en tusse årligt ved at vælge nettet frem for optikeren.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis du er en af de mange danskere, der bruger kontaktlinser, kan det godt betale sig at undersøge, om du kan finde det samme produkt billigere på nettet end hos optikeren.

24timer har tjekket priserne på kontaktlinser hos en række danske og udenlandske netbutikker, og undersøgelsen viser, at der ofte kan være mange penge at spare.

Spar over tusind kroner Et års forbrug af det mest udbredte mærke af endagslinser, Focus Dailies, koster eksempelvis 3.228 kroner i årsabonnement hos Profil Optik og Nyt Syn, men kan fås for i alt 2.102 kroner på den engelske hjemmeside Contactlenses.co.uk inklusive fragt.

Altså en årlig besparelse på 1.226 kroner.

LÆS ARTIKEL

Pas på kopier
Sine Jensen, sundhedspolitisk medarbejder i Forbrugerrådet, er enig i, at der kan være en gevinst ved onlinekøb.

»Jeg har selv valgt at købe mine kontaktlinser gennem en optiker, hvor jeg er blevet bundet for et år, men så så jeg faktisk på nettet, at man kunne få nøjagtig de samme endnu billigere uden binding,« siger hun til 24timer.

Sine Jensen advarer dog om, at der kan være faldgruber, når man handler på nettet. Især skal man være opmærksom på, at der kan være kopiprodukter i omløb:

»Hvis et tilbud lyder for godt til at være sandt, så er det det som regel også. Du kan ikke få et års forbrug til 200 kroner. Det kan være en idé at købe et mindre parti ad gangen, hvis man ikke er helt sikker på, om det er en troværdig hjemmeside,« siger Sine Jensen.

Øjnene skal tjekkes årligt
Hvis du køber dine linser på nettet, er det vigtigt, at du stadig overholder det årlige kontaktlinsetjek, Sundhedsstyrelsen anbefaler.

Så er du sikker på, at dine øjne stadig kan tåle linserne, og at styrken passer.

Og det er ikke noget problem at komme ind fra gaden med dine linser på og købe dig til et linsetjek hos en vilkårlig optiker.

»Det ser vi ikke skævt til. Slet ikke,« lover marketingchef hos Synoptik Poul Kuhberg og oplyser, at sådan et tjek koster 400 kroner.

Samme melding lyder fra Profil Optiks marketingchef, Hanne Søgaard. Her koster linsetjekket 498 kroner, mens du hos Louis Nielsen kan få det for 110 kroner.

LÆS ARTIKEL

Optikere: Vi vejleder bedre

Så selv om du også skal investere i at få tjekket dine linser hos en optiker, er der stadig mange penge at spare.

Helt specifikt 1.015 kroner om året, hvis du vælger den billigste løsning med linser fra Contactlenses.co.uk og linsetjek hos Louis Nielsen frem for et abonnement hos Profil Optik eller Nyt Syn, som er de dyreste i 24timers prissammenligning.

Formanden for Danmarks Optikerforening, Per Michael Larsen, forsvarer prisforskellen med, at du som abonnementskunde hos en optiker får en meget bedre rådgivning med i købet.

»Som abonnementskunde får du en mere dybdegående undersøgelse, og optikeren vejleder dig i, om det er den rigtige type linser, du har, i stedet for blot at tjekke, at dine øjne ikke tager skade af dem,« forklarer han til 24timer.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden