Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Lærke Posselt
Foto: Lærke Posselt

Skattesmæk. Antallet af danskere, som skal betale skat tilbage er faldet til 1,2 millioner. Skatteyderne er blevet bedre til at tjekke forskudsopgørelsen.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Langt færre skal betale skat tilbage

100.000 færre skatteydere skal betale en milliard kroner mindre i restskat.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En foreløbig opgørelse fra Skat viser, at den samlede restskat, som borgerne i år skal betale tilbage er faldet.

Den samlede restskat er på 7,8 milliarder kroner, og det er en milliard kroner mindre end sidste år.

Samtidig er antallet af skatteydere med restskat faldet til 1,2 millioner skatteydere. Sidste år skulle 1,3 millioner danskere betale skat tilbage.

LÆS OGSÅ

»Borgerne er blevet bedre til at ramme plet med deres forskudopgørelse. Det er glædeligt, fordi det betyder helt konkret, at færre får sig en grim overraskelse i form af en restskat«, skriver kontorchef i Skatteministeriet Henrik Kähler i en pressemeddelese.

Borgerne bedre til at tjekke forskudopgørelser
Tidligere år har de danske skatteydere betalt historisk meget tilbage i skat. I 2010 lød restskatten på 7 milliarder kroner og i 2011 på 8,8 milliarder kroner.

Nu er kurven altså vendt, på trods af at de danske renter på boliglån er forsat med at falde. Ifølge Skat er det særligt de lavere renter, der har medført de historisk høje restskatter.

En af forklaringerne er, at danskerne er blevet bedre til at tjekke og rette i deres forskudsopgørelser. 15 procent flere har allerede nu ændret deres forskudsopgørelser.

»Resultatet kan blive endnu bedre, selvom der i år er flere, der skal have penge tilbage i skat, end folk, der skal have penge op af lommen«, skriver Henrik Kähler.

Derfor anbefaler Skat, at man tjekker forskudsopgørelsen, hvis man alligevel tjekker årsopgørelsen på Skats hjemmeside www.skat.dk.

Nye tiltag skal bringe restskatten længere ned

Et af de tiltag, som Skat har sat i søen for at nedbringe restskatten, er, at man sender breve til folk, som har store rentefradrag.

Her har 40.000 skatteydere modtaget et brev om, at de burde tjekke deres forskudsopgørelsen.

LÆS OGSÅ

Derudover arbejder Skat på at udvikle flere tiltag, som kan begrænse restskatten, både fordi det er besværligt for Skat at inddrage pengene, og fordi det ikke er rart for borgerne at blive overrasket af et krav om efterbetaling.

For de danskere, som ikke skal betale penge tilbage, men derimod have penge tilbage, sætter Skat pengene ind på ens NemKonto, så de er tilgængelige fra i dag.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden