Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
THOMAS BORBERG
Foto: THOMAS BORBERG
Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nye auktioner sender fleksrenter i bund

Nye rekordlave renter venter de boligejere, der er omfattet af auktionerne.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Auktioner over flekslån giver mange husejere grund til brede smil. Auktionerne, der blev endeligt afsluttet fredag, sender nemlig fleksrenten ned i en ny bundrekord. Fordelt på fire realkreditselskaber landede renten for et-årigt lån på mellem 0,87 og 0,90 procent.

»Vi bliver år efter år overrasket over, hvor lave renterne er - og i år er ingen undtagelse«, lyder det fra Realkredit Danmarks økonom Sonia Khan.

Højere privatforbrug

I Realkredit Danmark landede renten på 0,90 procent for lån med afdrag. For et år siden lå samme rente på 1,98 procent.

»Mens stigende oliepriser og afgifter samt en inflation, der er højere end lønvæksten, udhuler det månedlige budget, kan de lave renter give et tiltrængt modtræk til danskernes privatøkonomi«, vurderer Sonia Khan.

Hun kan konstatere, at en del låntagere har fulgt anbefalingen om at skifte til et treårigt lån eller længere. Dermed kan de nyde godt af en rekordlav rente i årene, der kommer.

Hos Realkredit Danmark omfatter de nye fleksrenter omkring 45.000 kunder og obligationer for godt 47 milliarder kroner.

Samlet var der tale om beløb på 170 milliarder kroner, hvis man også indregner de tre øvrige kreditinstitutter Nordea, Nykredit og Totalkredit.

Den rekordlave rente betyder, at den gennemsnitlige boligejer får cirka 7400 kroner mere til forbrug og opsparing.I alt får realkreditkunderne 1,3 milliarder kroner mere til rådighed efter skat, oplyser Nordea.

»De til tider udskældte rentetilpasningslån viser nu deres samfundsstyrke. For boligejere med rentetilpasningslån er en lav rente lig med lav "husleje", som igen er byggesten til et højere privatforbrug«, forklarer boligøkonom Lise Nytoft Bergmann, Nordea.

Hun peger på, at netop et højere privatforbrug er en af de vigtigste faktorer for atter at få gang i de økonomiske hjul i Danmark.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden