Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 CARSTEN ANDREASEN
Foto: CARSTEN ANDREASEN

Fattigt. Hvis man ikke allerede tidligt i livet overvejer sine pensionsforhold, risikerer man at komme til at spænde livremmen voldsomt ind, advarer økonom.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hver tredje pensionist har lommesmerter

Pensionsårene presser mange danskeres økonomi, viser undersøgelse.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mange danskere får økonomiske problemer, når de går på pension.

En undersøgelse, som det ministerielle "Penge- og Pensionspanelet" har udført, viser, at hver tredje dansker, der for nylig har trukket sig tilbage fra arbejdsmarkedet, har svært ved at få økonomien til at hænge sammen.

Mange må spænde livremmen ind
De nyslåede pensionister får i gennemsnit udbetalt 5000 kroner mindre om måneden, end da de var i arbejde. 32 procent fortryder, at de ikke har sparet mere op til alderdommen, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

»Mange danskere begynder først at interessere sig for pension og efterløn, når de er godt oppe i årene, og så er det måske for sent«, siger Morten Holm Steinvig, fuldmægtig i Penge- og Pensionspanelet, der hører under Erhvervs- og Vækstministeriet, til avisen.

Danskere, der er gået på efterløn eller pension inden for de seneste tre år, får i gennemsnit udbetalt 11.000 kroner efter skat om måneden. Mange må imidlertid nøjes med langt mindre, og en del har kun folkepensionen.

»Man hører så meget om de velstillede pensionister, men der er altså også en anden gruppe, som virkelig må spænde livremmen ind, når de går på pension«, siger økonom Jens Højgaard fra Ældre Sagen til Jyllands-Posten.

Nogle pensionister har svært ved at få økonomien til at hænge sammen, fordi de har været uden arbejde i lange perioder af deres liv. Andre har kun haft mulighed for mindre udbetalinger til pensionen på grund af lavtlønnede job.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden