Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Mie Brinkmann (arkiv)
Foto: Mie Brinkmann (arkiv)

håndøre. Direktør Verner Sand Kirk fra AK Samvirke mener, at det samlede ekstra forbrug som følge af efterlønsudbetalingerne »på en god dag kan blive 1,5-2 milliarder kroner«. Til sammenligning er det årlige danske privatforbrug på 851 milliarder kroner. Forbrugseffekten af efterlønsudbetalingerne er altså mindre, end hvad der bruges på én dag i Danmark.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Efterlønspengene er brugt på én dag

Økonom: Efterlønspenge er kun en parantes med lille effekt i privatforbruget.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Går det, som Finansministeriet forudser, vil det koste staten 21 milliarder kroner, at hundredtusindvis af danskerne fra i går fik mulighed for at hæve deres efterlønsopsparing.

Der er dog ikke nogen som helst grund til at tro, at de mange milliarder vil give et hårdt tiltrængt bidrag til den økonomiske vækst eller beskæftigelse herhjemme.

I det mest optimistiske scenarie vil udbetalingen af efterlønsopsparingerne betyde en vækst i privatforbruget på seks milliarder. Det vil betyde 4-5.000 nye job.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden