Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Voksent. Når de unge siger ja til kirken får de i gannemsnit 20-30.000 kroner ind på kontoen fra familie og venner.
Foto: JOACHIM ADRIAN

Voksent. Når de unge siger ja til kirken får de i gannemsnit 20-30.000 kroner ind på kontoen fra familie og venner.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Konfirmander får 20-30.000 kroner

Pengene går i stigende grad til opsparing, vurderer Danske Bank.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mellem 20.000 og 30.000 kroner.

Det er hvad en gennemsnitlig konfirmand kan se frem til at modtage, når han eller hun i de kommende måneder bekræfter sin tro og træder ind i de voksnes rækker.

Det skriver TV2.dk.

Dribler uden om risiko
»De godt 50.000 piger og drenge, der bliver konfirmeret i de kommende måneder, kan i alt se frem til at modtage gaver for mellem 1 og 1,5 milliarder kroner. Og en større og større andel af de penge bliver placeret på bankkontoen eller bliver investeret som opsparing til senere brug. Det kan vi se her i banken,« siger chefstrateg i Danske Bank, Anders Nellemose til TV2.dk.

Når gavebeløbene har nået astronomiske størrelser til konfirmationer skyldes det formentlig, at der er en anden gavekultur til konfirmationer end til andre store fester i familien.

Stort set alle konfirmander ønsker sig penge. Og det er efterhånden også ved at være accepteret hos gavegiverne i modsætning til andre festlige begivenheder som eksempelvis bryllupper.

»Selvom det kan virke lidt tamt at give penge, er det netop en pengegave, der giver mest værdi for konfirmanden. En større pengegave hjælper børn eller børnebørn til at stå stærkere,« siger Anders Nellemose.

Han peger på, at fordelen ved en pengegave er, at man dribler uden om risikoen for, at gaven koster mere end den glæder modtageren.

»Velovervejede ønskesedler kan reducere problemet, og at give en pengegave kan fjerne det helt,« siger Anders Nellemose.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden