Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
ASTRID DALUM
Foto: ASTRID DALUM

BESPARELSE. Hvis du gider køre til udlandet, kan der være penge at spare på dagligvarer i Sverige og Tyskland.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rabatkupon skal lokke danskere til lørdagsindkøb i udlandet

Du kan få dagligvarerne billigere i både Sverige og Tyskland

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En prissammenligning, der beviser, at Danmark er dyrt. Og en rabatkupon.

Den formel skal overbevise tusindvis af danske familier om, at de kan spare en formue på at køre til Sverige og Tyskland for at gøre de store lørdagsindkøb, som er så eftertragtede for enhver købmand.

Det skriver 24timer.

LÆS ARTIKEL

Prissammenligning på nettet
I dag går rederiet Scandlines i offensiven med websitet Handlebilligtisverige.dk.

Her kan man studere en dansk-svensk prissammenligning lavet af Scandlines, som lover 30 procent billigere dagligvarer hinsidan.

Man kan hente en rabatkupon på 100 kroner til et svensk Coop-varehus - og 100 kroners rabat på færgebilletten Helsingør-Helsingborg og retur.

Også guide til Tyskland
»Vi har store forventninger til, at vores kampagne især om lørdagen vil sende adskillige tusinde prisbevidste sjællandske familier til Helsingborg, hvor vareudbuddet er det samme som i Danmark,« siger Henrik Rørbæk, linjechef i Scandlines, til 24timer.

Samme metode - rabatkuponer og grænseoverskridende pristjek - benytter den entreprenante direktør og forhenværende grænsekøbmand Allan Filbert på sit website Grænseguiden.dk, der allerede nu sender jyske familier med rabatkuponer på storindkøb i og omkring Flensborg.

LÆS

Erhvervslivet: Konkurrencen er ok
»Vi udvider vores tjeneste til også at omfatte Puttgarden og Rostock, for også østdanskerne er ved at være trætte af de helt vanvittigt høje danske priser,« siger Filbert, som vanen tro kritiserer aktørerne i den danske detailhandel for at være alt for gode venner, der ikke konkurrerer på prisen.

Det bliver som sædvanligt på det klareste afvist af markedsdirektør Henrik Hyltoft fra detailhandlens organisation Dansk Erhverv.

»Det er fri og hård konkurrence, så jeg kan da ønske Scandlines og andre held og lykke med initiativerne. Men samtidig kan jeg tvivle på, at man lykkes med at få travle familier ud på dagsrejser til Sverige for at handle dagligvarer, der fås til samme pris eller billigere på tilbud i Danmark,« siger han til 24timer.

LÆS ARTIKEL

Bombardement med sammenligninger

»Men det er rigtigt, at den danske moms og afgifterne, herunder de nye og planlagte afgiftsforhøjelser, er med til at skævvride konkurrencen, og det kan jeg kun beklage,« tilføjer han.

Henrik Rørbæk fra Scandlines siger, at en biltur til Helsingborg for nordøstsjællændere mange gange er lige så hurtigt overstået som en tur til et dansk varehus.

»Og vi overvejer at hyre et konsulentbureau, der jævnligt skal foretage prissammenligninger på dagligvarer i Danmark og Sverige,« siger Rørbæk. Allan Filbert lover at bombardere danske forbrugere med tysk-danske prissammenligninger.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden