Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Skat vil rette i borgernes forskudsopgørelser

Særligt boligejere med variable lån er dårlige til selv at rette opgørelsen.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

I år skal 1,2 millioner skatteydere betale restskat, og det er 100.000 færre end sidste år. Det samlede beløb er også blevet mindre - fra 8,8 milliarder til 7,8 milliarder i år.

Så det går den rigtige vej. Men det kan blive bedre endnu, siger Henrik Kähler, kontorchef i Skatteministeriet:

»Vi har forsøgt på flere måder at gøre folk opmærksomme på, hvor vigtigt det er at holde forskudsopgørelsen opdateret med de rigtige tal. Men vi er ikke nået igennem til alle, kan vi se. Derfor skriver vi nu til folk, at vi ændrer deres forskudsopgørelser, hvis de ikke protesterer«, siger han til DR Nyheder.

Politikerne skal godkende ideen
Det er særligt boligejere med variable lån, som ikke får rettet deres renteoplysninger og dermed risikerer at få et ordentligt skattesmæk. Og restancer er hverken til gavn for borgerne eller for statskassen, siger Henrik Kähler.
LÆS OGSÅ


Derfor arbejder Skat også på en idé til en mere langsigtet forbedring af forskudsopgørelses-systemet.

»Når vi laver opgørelserne, så baserer vi dem på to år gamle tal, men vi har rent faktisk nyere tal i registrene. Det er en interessant tanke at bruge de tal i stedet for. Det vil gøre os i stand til at ramme mere præcist«, siger Henrik Kähler til DR Nyheder.

Det er i sidste ende politikerne, der skal godkende idéen - og der ligger et stort juridisk arbejde forude. Men kontorchef Henrik Kähler og hans kolleger i Skatteministeriet er i fuld gang:

»Vi har lavet en model for, hvordan vi kan forbedre systemet. Nu skal vi se, om den model holder. Og hvis vi også får gode erfaringer med de rettelser, vi nu laver i forskudsopgørelserne, så er der basis for at gå videre med det andet«, siger han.
LÆS OGSÅ


Henrik Kähler forventer, at skatteyderne, som skal have rettet i deres forskudsopgørelse, vil høre fra Skat i løbet af to uger.

FACEBOOK

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden