dyrt. Sms'er skal få skyldnere til at møde op i retten. Alene i Hjørring Retskreds var politiet involveret i 3.000 fogedsager sidste år, fordi de skulle ud og hente skyldnere.
Foto: MARTIN LEHMANN (arkiv)

dyrt. Sms'er skal få skyldnere til at møde op i retten. Alene i Hjørring Retskreds var politiet involveret i 3.000 fogedsager sidste år, fordi de skulle ud og hente skyldnere.

Privatøkonomi

Skyldnere får en sms fra fogedretten

Det er dyrt, når skyldnere udebliver fra Fogedretten. Nu får de en huske-sms.

Privatøkonomi

Halvdelen af alle skyldnere møder aldrig op, når de bliver indkaldt til fogedretten i Hjørring. Det koster både retssystem og politi rigtig mange ressourcer. Derfor tager retten nu et nyt middel i brug for at få skyldnerne til at møde op.

Vi kender det fra tandlægen og frisøren. Du får en sms dagen før du skal møde op, så du ikke glemmer det. Det system vil fogedretten i Hjørring nu også indføre.Det skriver TV2/NORD

»Dels vil vi gerne selv spare nogle ressourcer og dels vil vi gerne spare skyldnerne for nogle omkostninger og noget besvær«, siger Niels Otto Jensen, der er retspræsident i Retten i Hjørring, til TV2/NORD.

LÆS ARTIKEL

Retten i Hjørring havde sidste år cirka 7800 fogedsager hvor folk skyldte penge. I halvdelen af sagerne mødte skyldneren aldrig op. Det koster skyldneren en ekstraregning på 1000 kroner hver gang, og rettens tid er spildt.

»Ressourcespildet er stort. Meget stort. Og det er ikke bare her i retten, det er også hos politiet. Når fogeden har afsagt en kendelse om politifremstilling, så går sagen jo videre til politiet«, siger retspræsidenten.

Alene i Hjørring Retskreds var politiet involveret i 3.000 fogedsager sidste år. Politiet håber på at spare mange ressourcer på det nye sms-system.

»Når vi får sagerne, så skal vi bruge tid på at registrere dem og det tager cirka seks til otte minutter at registrere bare en sag. Derefter sidder vi og ringer ud til folk og siger at det er sidste chance inden politiet kommer og anholder dig til fogedsagen. Hvis vi kan spare det, så kan vi bruge en hel masse mandetimer på rigtig kriminalitet i stedet for«, siger Erik Kjærsgaard, vicepolitikommissær, Nordjyllands Politi til TV2/NORD.

I Retten i Hjørring håber retspræsidenten at sms'en kan få 75 procent af skyldnerne til at møde op.

»Der er nogen, der er ligeglade og de vil også være ligeglade med en sms. De vil altid være svære at nå, og dem vil politiet altid have arbejde med. Men jeg tror på at vi kan få mange til at møde op, for der er mange, der bare har glemt at de skal komme«.

Fogedretten i Aalborg overvejer også at tage smssystemet i brug.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce