Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Godt nyt til flexlånere: Europæisk rente holdes i ro

Den Europæiske Centralbank holder helt som ventet renten på 1,0 procent.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den Europæiske Centralbank, ECB, fastholder som ventet den ledende rente på 1,0 procent. Det meddeler banken torsdag eftermiddag.

Dermed kan ikke mindst flexlånere ånde lettet op. En eventuel rentestigning kommer ikke nu.

Enorm overraskelse

Alt andet end en fastholdelse af renten havde også været en enorm overraskelse, da 58 ud af 58 økonomer adspurgt af Bloomberg forventede en uændret rente.

Dermed er renten fortsat på det rekordlave niveau, som den nåede i december sidste år.

LÆS ARTIKEL

»Der var ikke mange, der havde regnet med, at ECB ville ændre på renten, og ganske rigtigt valgte banken at fastholde renten på 1,0 procent«, siger Jes Asmussen, cheføkonom i Handelsbanken, og fortsætter:

»Overordnet mener vi, at ECB vil fastholde sin vent-og-se attitude, og signalet fra mødet vil formentlig være, at ECB holder alle muligheder åbne, men at de ikke er pre-committede til nogen form for pengepolitisk reaktion«.

Ved det efterfølgende pressemøde slog ECB fast, at centralbanken ikke har nogen planer om at komme med nye tiltag for at hjælpe økonomien i Europa på rette vej.

»Der var ingen signaler om, at ECB har ændret syn på behovet for yderligere pengepolitisk stimulans - hverken i form af rentesænkninger eller andre ukonventionelle tiltag«, siger Jes Asmussen.

»Man gjorde det klart, at ECB er en centralbank, der agerer på vegne af det samlede euroområde, og som ikke kan tage hensyn til divergerende udvikling i de individuelle lande«.

ECB sænkede under finanskrisen i 2008 og 2009 renten fra 4,25 procent til 1,0 procent og hævede så overraskende renten til 1,5 procent i en periode i 2011.

Den fortsatte uro på markederne sendte dog hurtigt ECB på tilbagetog og renten ned på 1,0 procent igen.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden