Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Fald. Antallet af tvangsautioner er det laveste siden sommeren 2011.
Foto: SØREN SCHNOOR (arkiv)

Fald. Antallet af tvangsautioner er det laveste siden sommeren 2011.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lave renter redder trængte boligejere

Færre boliger ryger på tvangsauktion. Også antallet af konkurser fortsætter ned.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er igen blevet lidt nemmere for økonomisk trængte danskere at beholde nøglerne til boligen. Antallet af tvangsauktioner er faldet med 18 procent fra marts til april, når der korrigeres for sæsonudsving. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Det sæsonkorrigerede antal var i april på 401 mod 490 måneden før og er dermed det laveste siden sommeren 2011.

Ifølge flere af landets økonomer er det de lave udlånsrente, som redder de pressede boligejere sammenholdt med, at arbejdsløsheden ikke længere er stigende.

LÆS ARTIKEL

»En af årsagerne til, at tvangsauktionerne ikke er steget mere, er, at ledighedsprocenten er lav i forhold til tidligere perioder med lavkonjunktur. De meget lave realkreditrenter medvirker også til at holde antallet af tvangsauktioner nede«, siger underdirektør Peter Jayaswal fra Realkreditrådet.

Glæden over de nye tal fra økonomerne er dog begrænset, og mange frygter, at antallet af tvangsauktioner igen vil stige, ligesom gennemsnittet for 2012 ligger på 442 om måneden, hvilket er over gennemsnitstallet på 417 fra 2011.

Ifølge cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Realkredit Danmark, er boligmarkedet stadig udfordret af lange salgstider og, at priserne bliver presset ned.

»Hvilket er med til at besværliggøre salg på normale markedsvilkår i tilfælde af, at man som boligejer rammes af uheldige omstændigheder, der kan gøre det vanskeligt at få økonomien til at hænge sammen«, siger han.

Det lysner også for de danske virksomhedsejere, hvor antallet af konkurser falder for tredje måned i træk, og nu er det laveste siden oktober 2008. Også her hjælper lave renter virksomhedsejerne, siger Steen Bocian, cheføkonom i Danske Bank.

Han peger samtidig på, at mange virksomheder allerede er gået konkurs i løbet af krisen.

»Der er færre svage virksomheder tilbage og så kan de spirende tegn på fremgang i det private forbrug måske også være en bidragende forklaring«, siger han.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden