Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Fibereventyr. Elkunderne mister milliarder på elselskabers investringer i bredbrånd.
Foto: THOMAS BORBERG

Fibereventyr. Elkunderne mister milliarder på elselskabers investringer i bredbrånd.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Elkunder taber fem milliarder på bredbånd

Forbrugerforening kalder situationen for »en skandale«.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danske elkunder er de store tabere, efter at elselskaber landet over nu sammenlagt har mistet 5,3 milliarder kroner på investeringer i bredbånd, skriver dagbladet Børsen.

Senest har elselskabet Elro torsdag indkasseret et tab på 1,5 milliarder kroner ved lukning af det trådløse bredbåndsselskab Skyline.

Dertil kommer, at elselskaberne har måttet nedskrive næsten fire milliarder kroner på deres satsninger på fiberbredbånd.

Teleanalytiker ikke overrasket
»Det er en skandale, at man bruger elkundernes penge på dette. Det er helt tydeligt et forretningsområde, man ikke har forstand på«, siger Steen Volander, formand for Foreningen for Slutbrugere af Energi, til avisen.

Selskaberne Sydfyns Energi og Tre-For Bredbånd har nedskrevet ca. 500 millioner kroner på deres fibereventyr. Sydenergi har tidligere nedskrevet 532 millioner kroner, men siden opskrevet investeringen igen.

Sjællandske Seas-NVE har nedskrevet med 433 millioner kroner, selskabet MidtVest Bredbånd gik ned med tab på ca. en milliard kroner, og så har Dong Energy formentlig tabt en milliard kroner på fibernet, som siden er solgt til TDC, fremgår det af Børsen.

Teleanalytiker Poul Ernst Jessen, Danske Bank, er ikke overrasket over tabet hos Elro, fordi man benyttede en Wimax-teknologi, der ikke har kunnet klare sig over andre typer af teknologi.

Han mener dog ikke nødvendigvis, at elselskabernes investeringer i bredbåndsnet på samme måde er en blindgyde.

»Elselskabernes fiberkabler kan kapere det stærkt stigende behov for båndbredde. Men forretningsmæssigt kan det ikke forrentes i alle selskaberne, som har investeret«, lyder hans vurdering til Børsen.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden