Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Like. Mange danskere kan i morgen blive medejere af den californiske virksomhed Facebook. Her er det 'synes godt om'-ikonet i stort format uden for hovedkvarteret i Menlo Park, Silicon Valley.
Foto: Paul Sakuma/AP

Like. Mange danskere kan i morgen blive medejere af den californiske virksomhed Facebook. Her er det 'synes godt om'-ikonet i stort format uden for hovedkvarteret i Menlo Park, Silicon Valley.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

300.000 danskere synes godt om Facebooks aktier

Otte procent af danskerne overvejer at købe aktier i Facebook. Bankfolk venter stormløb fredag.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danskerne er ikke bare et af de mest Facebookaktive folkefærd. Mange går også med tanker om at købe deres egen bid af det sociale netværk.

Otte procent af danskerne i alderen 18-70 år overvejer at købe aktier i Facebook. Det svarer til omtrent 300.000 danskere, viser en undersøgelse, analyseselskabet Cint har gennemført for internetbanken Nordnet.

»At de overvejer det, betyder jo ikke, at de rent faktisk gør det, men interessen er i hvert fald utrolig høj«, siger Max Gandrup, landechef i Nordnet, der regner med stor trafik i morgen.

Facebook bliver manges første aktie Her går Facebook på børsen, og i USA oplever aktiehandlerne enorm efterspørgsel på Facebooks aktier fra almindelige privatpersoner, også fra folk, som aldrig har ejet en aktie før.

Den berømmede aktie kan meget vel også blive første aktiekøb for mange danskere:

»Det er vel at mærke otte procent af alle danskere, som overvejer det – også dem, der ikke ejer en eneste aktie i forvejen«, siger Max Gandrup.

Nordnet har valgt at benytte interessen til at lave et salgsfremstød for at lokke nye kunder ind i butikken: Kunder slipper for handelsgebyr i den kommende uge, hvis de køber aktier i Facebook eller fem af tidens andre meget omtalte amerikanske it-selskaber. Sidstnævnte tæller Apple, Google, LinkedIn, Zynga og Groupon.

Normalt koster det mindst 13 dollar eller cirka 76 kroner i gebyr at handle amerikanske aktier.

Tilbuddet betyder dog ikke, at Nordnet anbefaler, at man smider hele børneopsparingen i Facebookaktier i morgen.

En meget usikker investering

»Vi vil gerne advare mod, at kursen ser høj ud. Hvis kursen bliver som forventet, har Facebook virkelig meget at leve op til. Det er en meget usikker aktie«, siger Max Gandrup.

Stigninger er dog langt fra udelukket. Man kan tage Facebook som en chance, når blot man har spredt sine investeringer ud på mindst 10 andre aktier, lyder rådet.

Skulle man alligevel have mod på et køb, er det blot at logge ind på det internetsted, man normalt handler aktier. Derefter vælger man amerikanske aktier. Fra sidst på eftermiddagen i morgen er Facebook en af valgmulighederne.

LÆS OGSÅ

Handlen begynder formelt, når de første amerikanske børser åbner kl. 15.30 dansk tid. Hvis man klikker ja til Facebookaktier på det tidspunkt, skal man berede sig på et afslag i første omgang.

Først når der handles Facebookaktier på alle USA’s 13 børser, vil handlen blive åbnet for alle. Dette er normal praksis ved introduktion af en ny aktie.

Prisen ventes i skrivende stund at komme til at ligge i omegnen af 200 kroner per aktie, men det kan ændre sig kraftigt, når handlen går i gang.

FACEBOOKBliv ven med Politiken

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden