Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Danske boligejere fristes med nyt rekordlån

Realkredit Danmark tilbyder boligejere obligationslån med en rente på 2,5 pct.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Internationale investorer søger i stigende grad mod Danmark, hvilket resultere i rekordlave renter.

Danske boligejere præsenteres således nu for et obligationslån med en rente, der er helt nede og skrabe 2,5 procent.

Det skriver Realkredit Danmark i en pressemeddelelse.

Der er tale om en 20-årig obligation med en kuponrente på 2,5 procent, hvilket er den laveste rente på den slags obligationer nogensinde.

»For nye låntagere, som ønsker at udnytte de lave renter til at afvikle hurtigt på gælden, er det 20-årige 2,5-procent-lån et oplagt alternativ til det nyligt åbnede 30-årige 3-procent-lån«, siger Sonia Khan, økonom i Realkredit Danmark, i pressemeddelelsen.

»For et lån på en million kroner vil nettoydelsen være cirka 1.300 kroner højere, til gengæld sparer man i nutidsværdi godt 196.000 kroner i de samlede renteudgifter over lånenes løbetid ved at vælge det 20-årige lån frem for det 30-årige lån«, siger hun.

LÆS ARTIKEL

Flekslån er stadig den mest populære låneform hos danskerne, men med den historisk lave rente er det ifølge Sonia Khan en oplagt mulighed for at komme over i et fastforrentet lån:

»Særligt hvis man har en restløbetid på omkring 20 år på sit nuværende lån. Oven i købet får man muligheden for at reducere sin restgæld, når renterne engang begynder at stige, hvis man vel at mærke vælger at indfri eller konvertere sit lån til den tid«, siger hun.

Er til rådighed fra næste uge

Fortsætter rentefaldet, hvilket der ifølge Sonia Khan er udsigt til, det vil lidt endnu, og flyver den 30-årige 3,5-procent-obligation med afdragsfrihed dermed over kurs 100, så vil en ny 3-procent-obligation med afdragsfrihed også komme tale.

Fra Realkredit Danmarks side forventes det, at den historiske obligation på 2,5 procent vil være til rådighed for interesserede låntagere i begyndelsen af næste uge.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden