Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
MIRIAM DALSGAARD
Foto: MIRIAM DALSGAARD

Billigt. Boligejere kan nu få fast rente på 3 procent de næste 30 år.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu er det slut med boliglån til 3,5 procent

Renten er faldet så meget, at det fastforrentede lån til 3 procent overtager scenen.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Grækernes økonomiske ulykke har sat skub i en rentefest for danske boligejere.

Efterspørgslen på sikre, danske obligationer er blevet så stor i kølvandet på usikkerheden i eurozonen, at renterne er presset i bund.

LÆS ARTIKEL

Det betyder, at det fastforrentede 30-årige lån til 3,5 procent, der ikke engang har været på markedet i et halvt år, nu er lukket, fordi kursen er nået over 100.

3 procents-lånet er klar
Dermed er det et lån til en pålydende rente af kun 3 procent, der er på hylden hos realkreditinstitutterne, hvis man ønsker et fastforretet lån med afdrag i 30 år.

Realkredit Danmark åbner for salget i denne uge, mens Nykredit og Totalkredit er klar med 3 procentslånet fra næste uge. Det samme er Nordea Kredit, har selskabet netop meddelt. Forventningen er en åbningskurs omkring 96,6.

Nærmest fleksrente
»I praksis betyder det, at boligejerne nu har mulighed for at sikre sig en fast rente i 30 år til stort set samme pris, som det gennemsnitlige F1-lån er handlet til, siden det kom på gaden i slutningen af 90’erne«, udtaler Lise Nytoft Bergmann, der er boligøkonom i Nordea Kredit.

De faldende renter har også fået realkreditinstitutterne til at åbne et fastforrentet lån til bare 2 procent - dog er løbetiden kun 15 år.

Dette lån regner Nordea Kredit med at sælge til især boligejere, der vil tage et tillægslån for at renovere boligen, f.eks for at gøre den mere energieffektiv eller for at sætte køkken og bad i stand.

Gældfri på 15 år

Også folk, der har så meget luft i økonomien, at de lægge om til højere ydelse, men til gengæld bliver hurtigere gældfri, er i målgruppen for lånet til 2 procent.

Ønsker man fastforrentet lån i 30 år med mulighed for afdragsfrihed, er den pålydende rente stadig 3,5 procent.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden