Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

Lukket. En del dagligvarebutikker har lukket i morgen. Det er dog stadig muligt at finde steder at købe ind. (Arkivfoto)

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lukkedag i morgen: Her kan du købe ind grundlovsdag

Ikke alle dagligvarebutikker holder åben grundlovsdag, se her hvilke der gør.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det kan være en god idé at få ordnet indkøbene på vejen hjem fra arbejde i dag. En del butikker holder nemlig lukket på grundlovsdag i morgen.

Et kig rundt på de store dagligvarekæders hjemmesider viser, at ansatte i Dansk Supermarkeds store dagligvarebutikker får sig en fridag tirsdag. Butikkerne Bilka og føtex holder lukket hele dagen i morgen.

»Det er defineret som en lukkedag, så derfor holder vi lukket, som vi skal«, siger Monica Bjerrum, kommunikationschef hos Dansk Supermarked.

Coop Danmarks butikker Irma, Kvickly og de fleste Superbrugsen-butikker har også lukket i morgen.

Her kan du handle Lukkeloven siger, at butikker som udgangspunkt skal holde lukket på søndage og helligdage, samt på grundlovsdag, juleaftensdag og om eftermiddagen på nytårsaftensdag. Der er dog undtagelser, for eksempel butikker der ligger på motorvejsnettet, på togstationer eller i lufthavne.

En anden undtagelse for loven er dagligvarebutikker med en omsætning på under 30,5 millioner kroner må altid hold åbent om søndagen. Disse forretninger kan også holde åbent i morgen.

Så har man ikke tid til at købe ind inden lukketid i dag, så kan det stadig lade sig gøre at finde indkøbsmuligheder i morgen. Dagligvarekæderne Fakta og Lidl holder åbent i morgen. Nogle af Nettos butikker, som også hører under Dansk Supermarked, holder åben i morgen.

»Vi har 435 nettobutikker i Danmark. 150 af dem har åbent, derudover har alle vores 45 Døgn Nettobutikker åbne, så knap halvdelen af vores Nettobutikker har åben. Det er helt almindelig praksis«, siger Monica Bjerrum, kommunikationschef hos Dansk Supermarked.

Lukkeloven indeholder dog flere undtagelser for reglen om søndagslukket. På følgende søndage må dagligvarebutikkerne gerne holde åbent: Den første og sidste søndag i hver måned, samt alle søndagene i december. Derudover må de holde åbent fire valgfri søndage om året - som ikke kan ligges på helligdage.

Hos Coop Danmark holder langt de fleste Dagli'brugsen og Fakta-butikker åbent i morgen.

»De butikker, som holder åbent alle søndag, har også åbent i morgen«, siger Jens Juul Nielsen, informationsdirektør i Coop Danmark.

Hvis du hellere vil bruge dagen i morgen på at slappe af og derfor vil gøre dine indkøb i dag, så er du ikke alene.

»Op til helligdage og fridage er der normalt mere gang i butikkerne, så vi regner med lidt mere tryk på i dag«, siger Monica Bjerrum.

Byggemarkeder og bagerbutikker er også undtaget

To slags forretninger er altid undtaget lukkelovens bestemmelser om søndag og helligdage. Det er bagerbutikker og byggemarkeder, som kan holde åbent alle årets dage.

Hos Silvan ser man det som en fordel for butikken og kunderne, men man har svært ved at sætte tal på, hvor meget ekstra dage som i morgen giver på kistebunden.

»Det er jo en svær størrelse, for det kan så være, der kommer lidt flere dagen før eller dagen efter«, siger Thomas Juul, indkøbs- og marketingsdirektør hos Silvan.

LÆS OGSÅ

Han siger også, at på denne årstid spiller vejret også ind på folks lyst til at købe byggematerialer og lignende.

»Det kunne se bedre ud i morgen, men vi regner stadig med at skulle have besøg af en masse kunder alligevel«, siger Thomas Juul.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden