Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Økonomer advarer: Vi ved alt for lidt om vores privatøkonomi

Mangel på basal viden giver risiko fir at havne i gældsfælder.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Årlige omkostninger i procent, skattefradrag og budgetlægning. Hvis du stirrer dig blind på begreberne, er du ikke alene.

En ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for 24timer, viser, at en stor del af den danske befolkning mangler viden og overblik, når det handler om deres privatøkonomi.

Det gælder især i aldersgruppen 18-29 år, hvor hele 48 procent er i tvivl om, hvordan de skal udfylde selvangivelsen - og hver fjerde dropper det helt, fordi de ikke har sat sig ordentligt ind i reglerne.

En økonomisk hængekøje
En af konsekvenserne ved den manglende viden om privatøkonomi er i værste fald, at man kan havne i en gældsfælde. Det forklarer civiløkonom Gustav Juul, der er ekspert i privatøkonomi, til 24timer:

»Når man mangler basal viden om privatøkonomi, kan man nemt komme til at snyde sig selv for mange penge. Hvis økonomien halter i forvejen, og man er nødt til at gå ud og låne til forbrug for at få det til at hænge sammen, så sidder man pludselig i en situation, hvor man ikke kan betale sine renter og afdrag,« siger Gustav Juul, der er en af eksperterne i tv-programmet 'Luksusfælden’.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden