Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JENS DRESLING
Foto: JENS DRESLING

Sparegris. Danskerne har nu rekordmange penge stående kontant i banken. Og risikerer at snyde sig selv, fordi renten er så lav.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vi sætter penge i banken som aldrig før - og får rekordlave renter

Alene i maj skød vi fire milliarder efterlønskroner ind på kontoen.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I en tid, hvor banken giver en rente tæt på nul for din opsparing, sætter vi alligevel rekordmange penge i banken.

Det viser nye tal fra Nationalbanken.

LÆS ARTIKEL

Faktisk har private danskeres indlån i bankerne nu rundet 814 milliarder kroner - det svarer til halvdelen af Danmarks bruttonationalprodukt.

Alene i maj måned skød vi 4,2 milliarder kroner ind på bankbøgerne. Og det er uden tvivl hævede efterlønspenge, der nu hober sig op uden at blive forrentet nævneværdigt, mener Las Olsen, privatøkonom i Danske Bank.

Mange overvejer stadig
»Det er næppe renten, der har fået folk til at sætte penge ind på den type af konti, for renten vil normalt være tæt på nul. Formentlig er mange stadig i gang med at overveje, hvad de skal gøre med pengene«, siger han i en kommentar.

Las Olsen mener dog, at de fleste penge vil ende med at blive sparet op og ikke omsat i forbrug - men opsparing kan også være afdrag på gæld, pensionsordninger eller forbedring af bolig.

Flyt pengene uden risiko

I Nykredit hæfter økonom Johan Juul-Jensen sig ved, at de mange milliarder for en stor dels vedkommende helt unødvendigt står på almindelige konti med lave renter.

»Blot ved at flytte en del af denne opsparing til højrentekonti kunne danske opsparere opnå et merafkast på flere milliarder årligt - vel at mærke uden at påtage sig yderligere risiko«, siger han.

Alternativt kan man betale af på sin gæld:

GUIDE

»Det vil give en øjeblikkelig privatøkonomisk gevinst, fordi renten på denne gæld typisk vil være markant højere end den rente, man får på sin opsparing«

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden