Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
FINN FRANDSEN
Foto: FINN FRANDSEN

millionbesparelser. Hvis landets boligforeninger digitaliserer processen omkring fraflytninger, er der besparelser på mange hunderede millioner kroner at hente. Billedet er fra Gjellerupparken i Århus.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Million-besparelser venter lejere i almene boliger

Digitalisering af fraflytninger kan spare lejerne for en halv milliard årligt.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De danske almene boligselskaber står til at kunne spare flere hundrede millioner kroner årligt ved at digitalisere processen omkring lejernes fraflytninger. Besparelserne vil komme omkring en million danske lejere til gode.

Det skriver Herning Folkeblad.

Sparer fire millioner om året

Fællesbo i Herning er blandt de første i landet til at indføre systemet, og her sparer man fire millioner kroner om året, når alle 5.000 lejligheder er digitaliseret.

Programmerne til at digitalisere processen har været tilgængelige i flere år, og selv om flere er begyndt at indføre systemet, er det alligevel langtfra alle landets i alt 650 almene boligorganisationer, der kan lade deres lejere fraflytte digitalt.

LÆS ARTIKEL

Der er i alt 560.000 almene boliger i Danmark, og godt en million danskere bor i almene boligbyggerier.

»Der bor rigtigt mange forskellige mennesker i de almene boliger, men det er klart, at der bor mange, som har det svært økonomisk«, siger Bent Madsen, der er administrerende direktør i Boligforeningernes Landsforening (BL), til Herning Folkeblad.

Da de almene boligforeninger ikke må tjene penge, går besparelserne direkte til at påvirke huslejen.

»Når man kobler det sammen med de folk, der bor i almene boliger, så er det klart, at det har stor økonomisk betydning for dem«, siger Bent Madsen.

BL er brancheorganisation for de almene boligorganisationer, men arbejder også for bedre boligforhold for lejerne.

For at man kan digitalisere fraflytningen, kræver det, at alle lejligheder bliver målt op og tegnet ind i et computerprogram, hvor alle vægge, lofter og fodlister er opgjort i kvadratmeter og meter.

Det gør det muligt at sende malerarbejdet i licitation for flerårige perioder, ligesom det sparer en lang række arbejdsgange i processen.

Hos Fællesbo og Fruehøjgaard i Herning har man ifølge Herning Folkeblad på den måde sparet mellem 20 og 36 procent på fraflytninger i forhold til tidligere, mens Almenbo i København har opnået en besparelse på 18 til 20 procent.

Med en fraflytningsprocent på 19,5 procent (i 2011) og en gennemsnitlig regning per Fællesbo-fraflytning på 16.000 kroner løber den samlede besparelse på landsplan op i mellem 314 og 629 millioner kroner hvert år.

Alene den laveste besparelse er næsten nok til at udligne den årlige huslejestigning, der gennem de seneste 50 år har ligget på 329 millioner kroner.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden