Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

DYRT. Mange familier kunne smide alt indholdet af kælderen på lossepladsen efter sommerens skybrud. Nu får nogen af dem også en dyrere forsikring.
Foto: MATHIAS CHRISTENSEN

DYRT. Mange familier kunne smide alt indholdet af kælderen på lossepladsen efter sommerens skybrud. Nu får nogen af dem også en dyrere forsikring.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skybrudsramte boligejere betaler nu mere for forsikringen

Fem ud af syv forsikringsselskaber har hævet prisen for kunder med vandskader.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Et år efter en af de værste skybrud i dansk historie, holder forsikringsselskaberne i stigende grad øje med, hvor mange skader du har, og hvilke materialer du anvender for eksempel i din kælder.

Og for folk, der en eller flere gange har oplevet at få kælder og have oversvømmet af skybrud i de seneste år, kan det resultere i højere præmier, større selvrisiko og skærpede vilkår.

Det viser en rundspørge til selskaberne , som TÆNK Penge gennemførte i begyndelsen af året.

LÆS ARTIKEL

Trægulv i kælderen forbudt
De syv største forsikringsselskaber er blevet spurgt, og ud af dem svarer fem, at de på den ene eller anden måde har hævet prisen. Kun Alka og Alm. Brand har holdt præmien i ro.

Tre selskaber har hævet selvrisikoen, og fem selskaber stiller nye krav, før de vil dække vandskaber i kældre - for eksempel, at kældre nu skal have klinker og vandskurede vægge i stedet for trægulve.

Ganske få kunder har fået opsagt dækningen af skybrudsskader, og et selskab, Alm. Brand, har stoppet nytegning af kunder fra et bestemt område i Kokkedal ved Usserød Å, der plages af tilbageløbende kloakvand op igennem afløbsinstallationer.

LÆS ARTIKEL

Fokus på skadesstatistik
Som udgangspunkt rammer de nye betingelser ikke alle. Men en del af prisstigninger går til et mindre antal kunder, der har haft skybrudsskader. Det bekymrer Forbrugerrådet:

»Der er mere fokus på skadesstatistik end tidligere, så hvis du har haft mere end to skader, er der en risiko for, at du får en præmiestigning«, siger jurist i Forbrugerrådet, Mads Mølgaard Braüner, til TÆNK Penge.

»Jeg frygter, at vilkårene for forsikringskunderne bliver så stramme, at nogle kunder slet ikke kan blive forsikret, eller at det bliver så dyrt for dem, at det bliver helt urimeligt. Vi risikerer, at forsikringsselskaberne ikke længere vil forsikre de dårlige kunder«, fortsætter han.

Task force bringes i spil

I forsikringsselskabernes brancheorganisation, Forsikring & Pension, har man endnu ikke hørt om husejere, der ikke kan få forsikret deres hus.

LÆS ARTIKEL

Ifølge TÆNKs nyhedsbrev vil organisationen dog gerne være med til at forhindre, at udviklingen går den vej.

Opgave kunne efter Forsikring & Pensions mening ligge hos den task force for klimatilpasning under Miljøministeriet, som bl.a. skal arbejde for forebyggelse af oversvømmelser som følge af klimaforandringer.

Underdirektør i Forsikring & Pension, Torben Weiss Garne, siger dog til TÆNK Penge, at en forsikring normalt ikke bør tegnes, hvis det er sikkert, at den forsikrede bliver ramt af en skade.

Læs Forbrugerrådets guide til dine rettigheder efter storm og skybrud her

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden