Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

dyrere. I nogle realkreditinstitutter bliver det dyrere at finansiere den del af lånet, der ligger over 60 procent af boligens værdi.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Realkreditten overlever - men lånene bliver dyrere

Opsplitningen af realkreditmarked kan gøre det dyrere at låne til boligkøb.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Selv om det danske realkreditsystem i øjeblikket undergår voldsomme forandringer, er der ikke grund til at tro, at ændringerne vil svække investorernes interesse for danske realkreditobligationer.

Det er den klare konklusion ifølge en række af de pensionskasser, der hvert år investerer milliarder i danskernes boliggæld.

Ændringer i småtingsafdelingen
»Vi har ikke nogen planer om at sætte os ned i en studiegruppe og revurdere hele det danske realkreditmarked. Vi har længe haft en forventning om, at der vil komme nogle ændringer i realkreditmodellen, men ændringerne er altså i småtingsafdelingen og ikke noget, der påvirker vores interesse i at købe obligationerne«, siger obligationschef Peter Mosbæk fra Maj Invest, der har investeret i omegnen af 12 milliarder kroner i danske realkreditobligationer.

I ATP, der har omkring 60 milliarder kroner i danske realkreditobligationer, siger underdirektør Anders Svennesen: »Tidligere har det i det store og hele ikke betydet så meget, om man købte realkreditobligationer fra den ene eller den anden udbyder. Men med de seneste tiltag bliver markedet lidt mindre uniformt. Jeg forventer dog fortsat, at der vil være god interesse for danskernes boliggæld«.

Store ændringer
De danske banker og realkreditinstitutter har ellers haft travlt med at ændre i deres realkreditmodeller på det seneste. Ændringer, som i hvert fald for boligejerne virker ganske betydelige.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden