Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Omlægning. Mange boligejere opsiger i øjeblikket deres lån for at lægge om til lån med lavere rente.
Foto: FINN FRANDSEN (arkivfioto)

Omlægning. Mange boligejere opsiger i øjeblikket deres lån for at lægge om til lån med lavere rente.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Boligejerne omlægger lån i stor stil

Især vil mange lægge om til 3,5 procents lån uden afdrag.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ikke siden november 2005 har realkreditinstitutterne givet så mange lånetilbud til boligejere som i den nyligt overståede juni måned.

Godt nok var der også mange, der lagde lån om i januar, da 3,5 procents lånet med afdrag blev en realitet.

LÆS ARTIKEL

Men tallene overgåes altså af de 52.000 lånetilbud, som institutterne gav i juni. Det viser tal fra Realkreditforeningen og Realkreditrådet.

3 procent gav opmærksomhed
Til sammenligning har der været omkring 35.000 tilbud i gennemsnit i de seks første måneder af året.

»Renten er ekstremt lav - både de korte og lange renter - og i juni blev der for første gang introduceret et 30-årigt fastforrentet 3 procents lån både med og uden afdrag. Selv om 3,5 procents lånet er mest efterspurgt, har 3 procents lånet givet opmærksomhed om mulighederne for at binde renten på et meget lavt niveau de kommende mange år«, siger Karsten Beltoft, der er direktør i Realkreditforeningen.

Mange omlægninger i januar
Mange boligejere slog allerede til kort efter jul, hvor renten på fastforrentede lån dykkede til 3,5 procent, hvilket gjorde det attraktivt at konvertere lån med pålydende rente på 5 eller 6 procent.

»Det store antal lånetilbud i juni peger på, at vi fortsat vil se en høj konverteringsaktivitet«, siger Jan Knøsgaard, der er vicedirektør i Realkreditrådet.

Når så mange boligejere rører på sig netop nu, op til sommerferien, skyldes det, at fristen for at opsige det gamle lån billigst muligt udløber med udgangen af juli måned.

Afdragsfrit med lav rente lokker
Opsiger man lånet efter 31. juli, skal man betale såkaldte differencerenter frem til næste termin, det vil sige i fem måneder.

Hos Nordea Kredit forventer økonom Lise Nytoft Bergmann, at 40 procent af de lån, der med fordel kan lægges om, vil blive opsagt inden juli måneds udløb.

LÆS

Hun forklarer den store interesse for omlægning med, at der er blevet åbnet for det fastforrentede 30-årige 3,5 procents lån uden afdrag.

Spar 700 kr. om måneden

»Det har fået boligejere med ikke mindst afdragsfrie 5 procents lån til at vrimle over i den nye serie«, siger hun.

Går man fra 5 procent uden afdrag til 3,5 procent uden afdrag, vil besparelsen være på cirka 700 kroner om måneden efter skat for hver million, man har lånt.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden