Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 MIRIAM DALSGAARD
Foto: MIRIAM DALSGAARD

STIgning. Er dit hus fra 60'erne og er du forsikret gennem Codan, kan du regne med en klækkelig stigning i forsikringspræmien næste år.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forsikringspræmier i København stiger med op til 80 procent

Beboere i et 60'er hus med kælder i Storkøbenhavn kan forvente størst stigning.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Først kom skybruddet. Så kom stormen. Og nu kommer så præmieforhøjelserne. I hvert fald hvis man er kunde i Codan Forsikring.

En læser, der har kontaktet Politiken, har fået et brev fra Codan med et varsel om en stigninger i forsikringspræmier på hele 80 procent. Familiens husforsikring stiger fra lige under 5.000 kroner til lige under 9.000 kroner, mens familieforsikringen stiger fra 3.500 til 6.200 kroner.

Sommerens skybrud har ikke skylden

Uden at gå ind i den enkelte sag bekræfter Codans produktchef Jesper Franck, at selskabet har sendt varselsbreve om præmieforhøjelser ud til flere kunder.

»Ja, vi gennemfører præmieforhøjelse fra 1. januar og hele næste år. De fleste kunder, der forhøjes, vil opleve en stigning mellem 500 og 1.500 kroner per hus- eller familieforsikring, men der vil også være kunder, der modtager mindre eller større stigninger. Der er dog ingen, der forhøjes med mere end 80 procent«, fortæller Jesper Franck.

Stigningerne kommer primært til at ramme folk med mange skader eller folk, der har tegnet deres forsikring for mange år siden, hvis præmie skal løftes op på det niveau, som en lignende forsikring ville koste i dag, forklarer produktchefen. Og det er faktisk ikke sommerens skybrud, der er skyld i præmieforhøjelserne.»Antallet af vandskader er selvfølgelig steget på grund af sommerens skybrud, men det er ikke den primært årsag til stigningerne. Det er mere udviklingen inden for brand og tyveri, som er årsagen. Antallet af indbrud er eksploderet de seneste år, og de enkelte skader er desuden blevet dyrere, fordi vi har dyrere indbo, som for eksempel fladskærme. Brandskader er også blevet dyrere i takt med, at mange har fået renoveret deres huse med for eksempel nye køkkener«.

Præmieforhøjelserne vil primært være på hus- og indboforsikringer, mens det ifølge produktchefen kun er »uendeligt få«, der vil opleve stigninger på bil- eller
ulykkesforsikringer. Der vil desuden være geografiske forskelle.»Forhøjelserne vil følge risikovurderingerne. Dvs. folk der bor i områder, hvor der er er større risiko for for eksempel indbrud, vil få større forhøjelser. »Vi kalder det »mikro-tarifering«, hvilket vil sige, at vi ikke deler forhøjelserne ligelidt ud over alle, men vurderer den enkeltes risiko og forhøjer præmierne derefter. Bor du i Storkøbenhavn, i et hus fra 60erne eller 70erne, med kælder, så vil du få større forhøjelse end hvis du bor i Vestjylland«.

Hverken Topdanmark eller Tryg har planer om præmieforhøjelser den kommende tid.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden