Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

angreb. Kunderne i Sydbanks netbank har i et par uger været under angreb af hackere, som hidtil har fået adgang til 14 netbankkonti.
Foto: THOMAS BORBERG

angreb. Kunderne i Sydbanks netbank har i et par uger været under angreb af hackere, som hidtil har fået adgang til 14 netbankkonti.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sydbanks netbank er under angreb: 14 konti hacket

Samtlige Sydbanks netbankkunder med windows-pc'er er i fare, siger banken.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Netbanken hos Sydbank er lige nu under angreb af hackere, som bruger virus til at forsøge at inficere brugernes windows-pc'er, så de kan skaffe sig adgang til deres netbankkonti.

Sådan lyder advarslen til brugerne, når de logger ind på netbanken.

Lige i øjeblikket ser det ikke ud til, at andre end windows'pc'er er i farezonen, skriver banken.

Et tydeligt tegn på, at ens pc er blevet ramt af den omtalte virus er, hvis man som bruger bliver bedt om at logge ind to gange umiddelbart efter hinanden.

LÆS ARTIKEL

Det første forsøg er reelt nok, men det andet bruger hackerne til at skabe en forbindelse, hvor de selv sidder i midten og via den virus, de har placeret på brugerens computer kan følge med i alle indlogningsoplysninger via NemID og dermed selv kan logge sig ind på brugerens netbank.

»Normalt skal du kun angive dit bruger-ID, adgangskode og NemID-nøgle én gang ved login. Efter login er gennemført, skal du kun angive din adgangskode, når du skal bekræfte en betaling, en fondshandel eller nye vilkår«, formaner Sydbank sine kunder.

Og fortsætter, at hvis man oplever den slags uregelmæssigheder, skal man undlade at bruge netbanken yderligere men anmelde sagen til Sydbank.

Angrebet har ifølge Flensborg Avis stået på over de seneste uger, og hackeren har allerede haft held til at bryde ind hos 14 af bankens netbankkunder, men ingen har ifølge Sydbank mistet penge under angrebene.

»Vi har heldigvis fået stoppet transaktionerne, så ingen har mistet penge«, siger Niels Skylvad, der er områdedirektør for forretningsdrift i Sydbank til Flensborg Avis.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden