Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JOACHIM ADRIAN
Foto: JOACHIM ADRIAN

Billigt. Det har aldrig været billigere at låne penge i fast ejendom. Fleksrenten ligger i øjeblikket omkring en kvart procent.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lån en million for 614 kroner om måneden

Renten på et-årigt flekslån sætter ny bundrekord.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tager du et realkreditlån nu med den lavest mulige ydelse, kan du slippe med 614 kroner om måneden efter skat på et lån af 1 million kroner.

LÆS

Uden afdrag, ganske vist, men stadig rekordbilligt.

Dyrere bidrag end rente
Renten på det et-årige flekslån, F1-lånet, er nemlig nu banket ned i et niveau omkring en kvart procent, lidt afhængig af, hvilket kreditinstitut, der udsteder obligationerne.

GUIDE

Hos den billigste, Realkredit Danmark, ligger renten på 0,19 procent.

Og selv om du oveni renten skal betale et administrationsbidrag på 0,7 procent af lånebeløbet - altså næsten fire gange så meget som renten - kan det stadig lade sig gøre afdragsfrit at låne en million til 7.376 kroner om året eller 614 kroner månedligt.

God timing for 100.000 boligejere
Der er også lyse udsigter for de boligejere, der allerede har et et-årigt flekslån, der skal rentetilpasses 1. oktober. Den situation er cirka 100.000 låntagere i.

Salget af de bagvedliggende obligationer begynder i næste uge, og hos Nordea Kredit er forventningen, at det et-årige lån også for disse kunder lander på en rente omkring en kvart procent.

450 kroner ekstra om måneden
Det vil betyde, at en en boligejer med et F1-lån på 1 million kroner i forhold til det foregående år får en besparelse på 140 kroner månedligt efter skat, hvis lånet er med afdrag, og 450 kroner, hvis det er afdragsfrit.

Har man bundet sin rente i tre eller fem år, og skal lånet rentetilpasses nu til oktober, kan man også forvente at få en lavere husleje.

LÆS ARTIKEL

F3-lånet skønnes at havne på en rente omkring 0,7 procent, mens F5-lånet får en rente i niveauet 1,3 procent, vurderer Nordea Kredit.

Svagt stigende renter

På den lidt længere bane - frem mod årsskiftet, hvor langt hovedparten af kunder med flekslån får tilpasset renten - mener Nordea, at F1-renten vil fortsætte i det lave leje.

Derimod kan der forventes svagt stigende renter på F3 og F5, hvis der kommer bedre styr på gældskrisen i især Spanien samt bedre nøgletal fra eurolandene generelt.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden