Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
PETER HOVE OLESEN
Foto: PETER HOVE OLESEN

cykeltyveri. En ny GPS-tracker, der gemmes i cykelstellet, skal forhindre tyverier af især dyrere cykler. Trackeren koster nemlig i sig selv 2.000 kroner.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny GPS gemmer sig for cykeltyven

Skjult GPS-tracker i cyklens styrpind kan finde stjålne cykler igen.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En nyudviklet GPS-tacker, der skal skjules ved at blive bygget ind i cyklens styrpind, kan nu give cykelejere, ikke mindst i den dyre ende, nyt håb i kampen mod cykeltyve.

Det er den danske onlinebutik www.seirjagt.dk, der har fået nordisk agentur på cykelmonteret GPS-tracker, skriver ing.dk.

Sim-kort er indbygget

GPS-trackeren er udstyret med et sim-kort, der gør det muligt at fjernbetjene enheden.

Det gør det blandt andet muligt at spare på strømmen, så batteriet kun skal lades op hvert halve eller hele år. Trackeren aktiveres, når cyklen bevæger sig, men går ellers i dvale. Fra dvaletilstanden kan den også aktiveres med en sms fra en mobiltelefon, hvis ejeren vil vide, hvor cyklen befinder sig.

LÆS ARTIKEL

Er batteriet ved at nå nulpunktet, vil trackeren desuden sende en sms-besked til mobiltelefonen.

»Den største udfordring for den slags systemer er strømforbruget, men der er en række muligheder for at indstille det, så den bruger så lidt strøm som overhovedet muligt. Det er jo ikke under alle omstændigheder, at man behøver at have slået trackeren til,« siger Brian Beck, der er manden, der har fået det nordiske agentur.

Når trackeren skal lades op, skal den ud af styrpinden. Det sker med et særligt stykke værktøj, som passer til hver enkelt GPS-tracker.

Hvis cyklen bliver stjålet, vil trackleren sende cyklens GPS-positioner til en hjemmeside, så ejeren hele tiden kan følge med i, hvor cyklen befinder sig.

GPS-trackeren koster små 2.000 kroner, men dertil kommer et årligt abonnement på 249 kroner for det mobilabonnement, der hører med. For at få trackeren til at passe i cyklens stel, skal cyklen være forsynet med en såkaldt top-cap på 1 1/8 tommer. Det er normalt de lidt dyrere cykler, der har den omtalte top-cap.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden