Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Kunder sviner deres banker til på Facebook

Danskere vil snart skifte bank i protest over prisstigninger, siger eksperter.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Den seneste tids massive prisstigninger på lån og kassekreditter får vrede danskere til at skyde med skarpt på bankerne.

Det afslører et kig på Facebook, hvor bankerne i stigende grad opretter profiler i et forsøg på at tiltrække kunderne.

»Undskyld mig, er I blevet en bank som bare for hver en pris vil suge skillinger ud af folk, som i forvejen ikke har penge?«, skriver eksempelvis en kvindelig kunde på Nordeas Facebook-side.

Vil tjene flere penge
Landets anden storbank, Danske Bank, er også under beskydning på Facebook. Banken præsenterede for nylig et halvårsoverskud på 4 milliarder kroner og varslede i samme ombæring filiallukninger og yderlige renteforhøjelser. Det er ikke populært, fremgår det.

»Ja, men hvad med det ’flotte regnskab’, som åbenbart betyder højere renter og færre afdelinger, det gør da, at man meget kraftigt overvejer at få sig en ny bank, man hører hele tiden, at renten falder, samtidig med at Danske Bank sætter den op, det hænger da ikke sammen«, anfører en kunde.

LÆS OGSÅ

Siden 1. januar 2011 er renten på en typisk kassekredit på 50.000 i mange banker steget med mellem 1 og 3 procentpoint, viser tal fra analysefirmaet Mybanker.

Voldsomst er stigningerne på den laveste rente på kassekreditterne, hvor Dronningelund Sparekasse topper listen med en rentestigning på over 9 procent. Nykredit Bank følger efter med en stigning på 4,355 procentpoint, mens stigningerne for Danske Bank, Jyske Bank og Nordea ligger på henholdsvis 3,7, 2,4 og 2 procentpoint.

»Vi ser den udvikling, at der er nogle banker, som simpelthen lader renten stige for at tjene flere penge«, siger John Norden fra Mybanker.

LÆS OGSÅ

Ifølge Mikkel Korntved fra firmaet Loyalty Group, der er ekspert i kunderelationer, har bankerne historisk kunnet tillade sig at være ret ligeglade med kunderne. »Den finansielle sektor har gennem årene været kendetegnet ved, at man har kunnet gøre sine kunder gennemsnitlig mere utilfredse end andre brancher, uden at de har valgt at skifte til en ny leverandør. Der har været en klar træghed i kundernes vilje til at skifte bank«, siger han og fortsætter.

»Der er altid et tipping point, hvor kunderne ikke vil være med mere. Det punkt kan meget vel være tæt på«.

»På et eller andet tidspunkt vågner folk op og siger, at nu gider vi altså ikke mere. Bankerne kan ikke blive ved med at tro, at verden er, som den altid har været. Her spiller sociale medier som f.eks. Facebook også ind. Folk kan se, at de ikke er de eneste, der er utilfredse«, siger han.
Rygende utilfredshed

Den vurdering støttes af John Norden.

»Bankerne kan godt bevidstløst fortsætte med at sætte renten i vejret, men på et eller andet tidspunkt kommer der en reaktion. Vi er derhenne, hvor mange er blevet ramt af stigningerne, samtidig med at reallønnen er gået ned. Vi ser en rygende utilfredshed«, siger han.

På Facebook forsøger bankerne at svare:

»Siden krisen ramte i 2008 har bankens regnskaber ikke været så gode. Og dette regnskab er – selv om det går den rette vej – slet ikke på det niveau, investorerne forventer af Danske Bank«, skriver Barbara fra Danske Bank.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden