Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

AFDRAGSFRIHED. Det bliver nu også muligt at låne til den rekordlave rente 3,5 procent uden at afdrage.
Foto: FINN FRANDSEN

AFDRAGSFRIHED. Det bliver nu også muligt at låne til den rekordlave rente 3,5 procent uden at afdrage.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu kan du låne til 3,5 procent uden afdrag

Boligejere med 5 procents lån kan spare 600 kroner om måneden ved at konvertere.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Uro om Spaniens økonomi er en stor del af forklaringen på, at danske boligejere nu får mulighed for at låne til den rekordlave, faste rente på 3,5 procent uden at afdrage på gælden.

Der er nemlig stigende efterspørgsel på solide, danske realkreditobligationer, og det får kurserne til at stige. Dermed er 3,5 procents lånet, der hidtil kun har eksisteret i modellen med afdrag, nu også blevet en mulighed med afdragsfrihed.

LÆS ARTIKEL

Nykredit og Totalkredit åbner for lånet i morgen, fredag:

»Mange låntagere, der har 5 procents lån eller højere, kan opnå en øjeblikkelig besparelse ved at konvertere til 3,5 procents lånet«, siger afdelingschef Sune Worm Mortensen fra Nykredit i en kommentar.

Også for spekulanter
Har man i dag et 5 procents lån uden afdrag, vil man kunne spare 638 kroner om måneden efter skat per lånt million ved at lægge om. Kursen på det nye lån ventes at starte på 95,25.

Det nye afdragsfrie lån kan også være en idé for folk, der går og venter på, at renterne stiger efter flere år i rekordlavt niveau.

LÆS

For 3,5 procents lånet med afdragsfrihed er en meget kursfølsom obligation, der vil opleve kursfald, når renten stiger. Dermed falder værdien af ens restgæld samtidig med, at man beskytter friværdien.

Dyrere at køre med variabel rente

»Det giver mulighed for en mere spekulativ tilgang til restgældsreduktion senere i tilfælde af rentestigninger«, som afdelingschefen formulerer det, og han tilføjer:

»Med det historisk lave renteniveau, vi ser i øjeblikket, mener vi, at det er en god idé at positionere sig til netop en rentestigning«.

LÆS OGSÅ

De store realkreditinstitutter har en erklæret strategi om at få flere boligejere til at vælge mere sikre lån - det vil sige med fast rente og afdrag frem for flekslån og afdragsfrihed.

Det betyder, at sidstnævnte type lån er blevet dyrere i flere institutter.

GUIDE

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden