MyBanker om massivt prissjusk: Det har vi jo sagt i årevis

15 banker er i dag blevet politianmeldt af Finanstilsynet.

Privatøkonomi

Det er på ingen måde overraskende, at stort set alle banker har rod i priserne på deres egne renter og gebyrer.

Sådan lyder det fra MyBanker, som overvåger og analyserer bankernes renter og gebyrer, efter at Finanstilsynet netop har offentliggjort en gennemgang af 32 pengeinstitutters hjemmesider.

LÆS ARTIKEL

Hele 31 af dem indeholdt fejl eller mangler i oplysningerne om blandt andet rentesatser og årlige omkostninger i procent (ÅOP).

»Det er jo ikke overraskende, at de finder så mange fejl, for vi har påpeget det her problem i mange år«, siger MyBankers direktør John Norden:

»For os har det længe været ubegribeligt, hvor mange fejl der har været med priserne på bankernes hjemmesider«.

Dagligt problem
Hos MyBanker støder man dagligt på fejl og mangler på bankernes hjemmesider, når man overvåger de priser, bankerne skilter med.

»Vi kan bare se fejlene og bliver nødt til at ringe og kontrollere og bruger uanet meget tid på at gå det igennem«, siger John Norden.

»Og det gør det selvfølgelig komplet umuligt for forbrugerne at bruge bankernes prislister til noget«

MyBanker har ifølge direktøren gjort opmærksom på problemet siden 2004. Efter at Politiken satte fokus på området i en række artikler, gik Finanstilsynet i 2009 på foranledning af daværende Økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (K) i gang med at undersøgelse af problemet.

Mens omfanget af prissjusk ikke overrasker John Norden, gør det derimod indtryk, at Finanstilsynet vælger at politianmelde 15 banker.

»Det er mange. Man må vel konkludere, at det er noget, som Finanstilsynet ser meget alvorligt på, og det er klart en skærpelse, at den måde, som de går til den her opgave på«, siger han.

Ikke et forsøg på at snyde

John Norden håber, at Finanstilsynets politianmeldelser, bøder og indskærpelser vil få bankerne til at tage oplysning om korrekte priser mere alvorligt fremadrettet.

For det er ganske enkelt pengeinstitutternes fokus på og prioritering af området, der er mangelfuld, mener han:

»Når vi kigger på typerne af fejl, giver det nemlig ikke indtryk af et bevidst forsøg på at snyde. Det er lige så meget sig selv, bankerne snyder i den måde, de gør tingene på«.

LÆS OGSÅ

Bøderne til bankerne vil angiveligt ligge på mindst 25.000 kroner. Men det ikke så meget de økonomiske følger som det medfølgende renomme, som vil få pengeinstitutterne til at ændre adfærd.

»For en stor bank betyder sådan en bøde måske knapt så meget, men det væsentlige er jo det image, der følger med, når man bliver politianmeldt og får bøder«, siger MyBanker.dk’s direktør.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce