Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

MyBanker om massivt prissjusk: Det har vi jo sagt i årevis

15 banker er i dag blevet politianmeldt af Finanstilsynet.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er på ingen måde overraskende, at stort set alle banker har rod i priserne på deres egne renter og gebyrer.

Sådan lyder det fra MyBanker, som overvåger og analyserer bankernes renter og gebyrer, efter at Finanstilsynet netop har offentliggjort en gennemgang af 32 pengeinstitutters hjemmesider.

LÆS ARTIKEL

Hele 31 af dem indeholdt fejl eller mangler i oplysningerne om blandt andet rentesatser og årlige omkostninger i procent (ÅOP).

»Det er jo ikke overraskende, at de finder så mange fejl, for vi har påpeget det her problem i mange år«, siger MyBankers direktør John Norden:

»For os har det længe været ubegribeligt, hvor mange fejl der har været med priserne på bankernes hjemmesider«.

Dagligt problem
Hos MyBanker støder man dagligt på fejl og mangler på bankernes hjemmesider, når man overvåger de priser, bankerne skilter med.

»Vi kan bare se fejlene og bliver nødt til at ringe og kontrollere og bruger uanet meget tid på at gå det igennem«, siger John Norden.

»Og det gør det selvfølgelig komplet umuligt for forbrugerne at bruge bankernes prislister til noget«

MyBanker har ifølge direktøren gjort opmærksom på problemet siden 2004. Efter at Politiken satte fokus på området i en række artikler, gik Finanstilsynet i 2009 på foranledning af daværende Økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (K) i gang med at undersøgelse af problemet.

Mens omfanget af prissjusk ikke overrasker John Norden, gør det derimod indtryk, at Finanstilsynet vælger at politianmelde 15 banker.

»Det er mange. Man må vel konkludere, at det er noget, som Finanstilsynet ser meget alvorligt på, og det er klart en skærpelse, at den måde, som de går til den her opgave på«, siger han.

Ikke et forsøg på at snyde

John Norden håber, at Finanstilsynets politianmeldelser, bøder og indskærpelser vil få bankerne til at tage oplysning om korrekte priser mere alvorligt fremadrettet.

For det er ganske enkelt pengeinstitutternes fokus på og prioritering af området, der er mangelfuld, mener han:

»Når vi kigger på typerne af fejl, giver det nemlig ikke indtryk af et bevidst forsøg på at snyde. Det er lige så meget sig selv, bankerne snyder i den måde, de gør tingene på«.

LÆS OGSÅ

Bøderne til bankerne vil angiveligt ligge på mindst 25.000 kroner. Men det ikke så meget de økonomiske følger som det medfølgende renomme, som vil få pengeinstitutterne til at ændre adfærd.

»For en stor bank betyder sådan en bøde måske knapt så meget, men det væsentlige er jo det image, der følger med, når man bliver politianmeldt og får bøder«, siger MyBanker.dk’s direktør.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden