Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Bankkunder er blevet mere kritiske over for deres bank

Tendensen tegner til et boom i bankskift, spår analysechef.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Skift bank, lyder det såre simple budskab i en kampagne, som de seneste uger har bombarderet især de sociale medier, og som i dag kulminerer med den såkaldte skift bank-dag.

Selv om de færreste danskere har taget konsekvensen af opfordringen, skal bankerne ikke vide sig for sikre på, at kunderne er så trofaste, som de har været hidtil. En ny analyse fra tænketanken Cevea viser nemlig, at vi er blevet langt mere kritiske over for vores bank i løbet af det seneste år.

LÆS OGSÅ

Op imod 66 procent af undersøgelsens godt 1.000 respondenter svarer således, at de er mere kritiske over for deres bank nu, end de var for et år siden. Samtidig erklærer 49 procent sig enten enig eller meget enig i, at de ikke ønsker at være kunde i en bank, der tager store risici, når de spekulerer på de finansielle markeder.

Ifølge Jens Jonathan Steen, der er analysechef hos Cevea, skal undersøgelsens bankkritiske resultat ses som et brud med vores traditionelle måde at opfatte bankerne på.

»Vi har været vant til, at en bank bare var noget, man havde, og ikke noget, man tænkte videre over. Men det begynder nu langsomt at gå op for danskerne, at de banker, som vi er født og opvokset med, ikke kun gør det gode og ikke altid er lige fornuftige med vores penge«, siger Jens Jonathan Steen.

Bankernes politiske forbrugere
Han peger samtidig på, at begrebet ’den politiske forbruger’, som slog igennem for cirka ti år siden på en række andre områder, nu er nået til bankerne:

»Oven på den økonomiske krise, der blev skabt i den finansielle sektor, ser vi nu, at danskerne er mere kritiske over for bankerne og deres produkter«.

Trods den store skepsis over for bankerne afviser 63,9 procent af de adspurgte at have valgt deres nuværende bank, fordi den har de bedste priser.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden