Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Boligsvindlere tjener kassen på andres lejligheder

Falske lejekontrakter og depositum er blandt de tricks, bagmændene benytter.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Normalt er det boligejere forundt at tjene penge på udlejning af lejligheder.

Men som DR’s Kontant i aften kan fortælle, har flere yderst spekulative personer held med at tjene penge på fremmede menneskers lejligheder.

Lejligheder som de vel at mærke aldrig har ejet, men som de via boligannoncer lokker uvidende interesserede lejere til at betale tusindvis af kroner i depositum for.

Falske annoncer Og fremgangsmåden er enkel, har Anne Sofie Børresen og hendes kæreste Rune Mikkelsen fundet ud af:

Tre dage i september, mens parret selv tager i sommerhus, lejer de deres lejlighed i hjertet af København ud, til en mand, de tror er turist.

Hvad de ikke ved, er, at manden, som kalder sig Sabhi Khan, har planer om andet og mere end sightseeing.

Han sørger nemlig for at indrykke en annonce i Den Blå Avis, hvor han udbyder den 60 kvadratmeter store lejlighed til leje i en periode på mindst to år.

Den forudbetalte leje udgør 18.000 kroner, depositummet er ifølge annoncen også 18.000 kroner, mens ekstra 3.000 kroner kræves i øvrige omkostninger.

Depositum for ingenting

Jill Zangger er desperat boligsøgende og møder ligesom 20-30 andre interesserede op til fremvisning af den attraktive lejlighed.

Fremviseren præsenterer sig som Rasmus Nissen, udlejningskonsulent i firmaet Scandia-Bolig, og Jill Zangger får efter et hurtigt kig på lejligheden at vide, at hun kan få den, hvis hun hurtigt indbetaler 39.000 kroner til en konto i Danske Bank.

Jill Zangenberg fatter mistanke og tøver med betalingen. Men ikke alle er lige tilbageholdene.

LÆS OGSÅ

Mindst ti andre har fået samme falske lovning på den efterspurgte lejlighed, viser det sig, og flere når at indbetale det pebrede beløb.

En af dem er Benjamin Dahlerup, som nu ærgrer sig gevaldigt over at være hoppet på svindelnummeret og bogstaveligt talt have kastet 39.000 kroner ud af vinduet.

Hør hele historien om de uheldige boligsøgende i aftenens udgave af Kontant, hvor også de kriminelle bagmænd konfronteres.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden