Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Højesteret: Bank investerede kundes penge for risikabelt

DiBa Bank skal betale ældre kvinde erstatning for tab.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

DiBa Bank var for smart, da pengeinstituttet investerede penge for en kunde, der havde bedt banken pleje hendes formue.

Det har Højesteret netop slået fast i en principiel afgørelse.

Ansvarlig for en del af tabet Selv om den ældre dame havde bedt om, at investeringen skulle foregå med lav risiko, købte banken en større portion højrisikable virksomhedsobligationer for hendes penge - obligationer ved navn ScandiNotes, som banken selv havde økonomisk interesse i.

LÆS ARTIKEL

Dermed var DiBa Bank ansvarlig for noget af det tab, kunden senere led på investeringen hvad angik netop disse obligationer.

Ikke højere erstatning
Tidligere er banken blevet dømt i Østre Landsret til at erstatte kvinden 89.000 kroner samt betale sagens omkostninger på ca. 125.000 kr.

De 89.000 har DiBa allerede udbetalt til kunden, og banken har også tilbagekøbt de risikable obligationer fra hendes portefølje - men hun får ikke mere erstatning, fastslår Højesteret.

Kvinden havde også krævet at få dækket det tab på ca. 100.000 kroner, som opstod, fordi obligationerne mistede endnu mere værdi, inden banken tilbagekøbte dem.

Det er nemlig ikke muligt at opgøre, hvor stor en del af obligationskøbet, der falder uden for aftalen om lavrisikabel formuepleje, og dermed, præcis hvor stort tabet er som følge af fejlinvesteringen, siger Højesteret.

Bankens egen interesse

Dommerne hæfter sig ved, at DiBa Bank skulle have fortalt kunden, at de selv havde interesse i salg af de famøse ScandiNotes-obligationer.

Banken var et halvt år, før de investerede på kvindens vegne, selv med til at udstede obligationerne og fik provenu ved salget.

LÆS ARTIKEL

Den mulige interessekonflikt havde banken pligt til at gøre kunden opmærksom på, hedder det i dommen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden